Využívaš pri príprave jedál tortilu? Ja veľmi rada 😊. Dnes si však do nej nebudeme baliť šalátik ani mäsko, ale voňavé nastrúhané jabĺčka so škoricou. A bude z nej výborná jablková štrúdľa, ktorá bude voňať po celom byte.
Veľkou výhodou je, že ju máš pripravenú do 30 minút, keď na ňu dostaneš chuť 😊. Môžeš si ju pripraviť na výlet alebo takouto voňavou desiatou prekvapiť dieťa v škole.
Ako na to?
1
Pripravíme si plech a papier na pečenie, na ktorý položíme tortilu.
2
Vylejeme na ňu lyžicu masla a poroztierame až po okraje.
3
V miske si zmiešame nastrúhané jabĺčka so škoricou, s vanilkou a pomarančovou šťavou. Ak sme mali kyslejšie jabĺčka, môžeme pridať aj trošku cukru. Už teraz to v tvojej kuchyni bude úžasne voňať :-).
4
Tortilu pekne zatočíme do štrúdle a spojom ju necháme otočenú na dno plechu, aby sme zamedzili jej otváraniu počas pečenia. Môžeme ju jemne potrieť maslom a posypať mandľovými lupienkami.
5
Pečieme ju 15 minút v rozohriatej rúre na 180 ˚C.
6
Po vychladnutí štrúdľu nakrájame, servírujeme a ochutnávame :-).
Nech ti chutí :-)!
Ďalšie super recepty aj na zdravé sladkosti objavíš v našich knihách:
Od mala zbožňujem pohyb, pozitíve veci, čas strávený v prírode a smiech. Rada tvorím originály, dolaďujem detaily a neskutočne relaxujem pri kreatívnych veciach. Milujem fotenie a foodstyling. Keď to, na čom si pochutíme, lahodí aj našim očiam. Najvzácnejší je pre mňa čas s mojou rodinkou a napĺňa ma aj keď naservírujem na stôl niečo špeciálne. Odkedy som maminou, uprednostňujem zdravé varianty a vyvážené mlsky. Budem sa tešiť, ak Ťa mojimi príspevkami inšpirujem. 😊