Doba prípravy: cca 60 minút
Čo budeme potrebovať na 16 ks?
- 3 vajíčka
- 30 g kokosového cukru
- 30 g javorového sirupu
- 70 g ghee masla + na vytretie formy
- 20 g kokosového oleja
- 250 g bieleho jogurtu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 200 g hladkej špaldovej múky + na vysypanie formy
- 1 prášok do pečiva bez fosfátov
- 25 g bio kakaa
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme k nim cukor a javorový sirup.
3. Mixérom vymiešame vajíčka s cukrom do peny.
4. Rozpustíme ghee maslo a kokosový olej. Keď trošku vychladnú, pridáme ich k vyšľahaným vajíčkam. Naozaj je potrebné dať pozor, aby maslo s olejom neboli horúce.
5. Opäť premiešame a postupne pridávame jogurt.
6. Potom pridáme vanilkový extrakt.
7. V druhej miske zmiešame múku s kypriacim práškom a postupne pridávame k tekutej zmesi.
8. Pripravíme si formu na bábovku, ktorú potrieme maslom a vysypeme múkou.
9. Väčšiu polovicu cesta vylejeme do formy a do zvyšku prisypeme kakao.
10. Kakaové cesto nalejeme na vrch a formou trocha potrasieme, aby sa farby prepojili.
11. Rúru vyhrejeme na 180°C a bábovku pečieme cca 30 minút. Každá rúra ale pečie inak, preto si over či je cesto upečené špáradlom.
12. Bábovka je hotová, už len stačí zobudiť spachtošov, pre ktorých si túto dobrotu chystala a užiť si krásne ráno.
TIP: Namiesto 200 g múky môžeme použiť 150 g múky a 50 g najemno mletými ovsenými vločkami.
Super inšpirácie na recepty, ktoré si môžeš pripraviť (nielen) cez víkendy nájdeš v knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Na sladké raňajky si môžeš pripraviť aj:
Lievance na 9 rôznych spôsobov
Sladký raňajkový chlebík so slivkami
Tekvicová bábovka s brusnicami
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!