Doba prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 1 l kvalitného nehomogenizovaného plnotučného mlieka
- 3 ks čili papričiek
- bylinky podľa chuti
- morskú/himalájsku soľ
- 100 ml octu (ja som použila klasický, môže sa použiť aj jablčný)
Ako budeme postupovať?
2. Necháme zovrieť.
3. Odstavíme zo zdroja tepla a pridáme ocot.
4. Chvíľu počkáme, až sa začne mlieko zrážať.
5. Ešte dáme na cca 1 minútu zohriať.
6. Prelejeme cez husté sitko alebo plátno a necháme vychladnúť.
Tip č.1: Mlieko môžeme ochutiť bylinkami podľa seba, podľa toho, čo preferujeme.
Tip č.2: Môžeme podávať so zeleninou, ja som ho podávala ako šalát caprese. S paradajkami, bazalkou a olivovým olejom.
Výživové hodnoty na 1 porciu bez zeleniny a olivového oleja:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1350 kJ 321 kcal | 17 g | 23 g | 16 g | 0 g |
Ďalšie zaujímavé recepty nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne 1, 2 a 3, Z fitka do kuchyne špeciál 1, 2 a 3 a Zdraví Papkáči:
A čo ďalšie ti odporúčame pozrieť?
Recept na marmeládu z tekvice hokkaido - skvele sa hodí k syrom
Domáci bylinkový dip, ktorý bude s domácim syrom chutiť dokonale
Zapekané figy so syrom: tip na zaujímavé jednohubky
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.