Jednoduchý bylinkový dip, bez ktorého sa nezaobíde žiadna grilovačka
Benefity olivového oleja snáď netreba ani spomínať. Nielen dobre chutí, ale aj prospieva nášmu organizmu a zdraviu. V kombinácii s čerstvými bylinkami a cesnakom sa z neho stáva naozaj super potravina, ktorá nielen chutí, ale podporí naše cievy, zníži chuť na sladké a preventívne pôsobí proti rôznym ochoreniam. Tento bylinkový dip u nás nesmie chýbať na žiadnej grilovačke alebo pri večeri, keď opekáme akúkoľvek zeleninu. Vyskúšaj aj ty, stavím sa, že zachutí. ;-)
Doba prípravy: 10 minút
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- 2 hrste čerstvých bylín (oregano, tymian, majorán, rozmarín)
- 150 ml olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- morskú/himalájsku soľ
Ako budeme postupovať?
1. Bylinky opláchneme. Lístky oberieme a vložíme do mixéra.
2. Pridáme olivový olej a cesnak.
3. Nakoniec pridáme trochu soli a všetko spolu dobre rozmixujeme.
4. Môžeme podávať napr. na opečenej cukete a domácom chlebíku.
Tip: Tento dip je výborný ku grilovaným jedlám, najmä k rybám.
Kalorické hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
985 kJ
234 kcal |
24 g | 2 g | 0,5 g | 1 g |
Verím, že ti tento dip zachutí a odteraz sa stane neodmysliteľnou súčasťou každej tvojej grilovačky! :-)
Skvelé tipy aj na recepty na letné posedko nájdeš aj v našich špeciáloch:
A vieš čo ešte môžeš pripraviť namiesto kupovaných omáčok ku grilovaným špecialitám?
Domácu BBQ omáčku z jahôd
BBQ omáčku z čiernych ríbezlí
Fantastickú marhuľovú omáčku
Domáci tzatziki dip
Júlia Rašlová
Najnovšie články od Júlia Rašlová (zobraziť všetky)
- Pečené kačacie stehná so zemiakmi: tip na slávnostný obed - 10. decembra 2019
- Božský čokoládovo-jablkový mrežovník: tip na koláč nielen na Vianoce - 29. novembra 2019
- Recept na rýchly domáci syr bez syridla - 22. novembra 2019
Článok bol pridaný dňa 20/07/2019 a zaradený do kategórie: OstatnéRecepty | Autor: Júlia Rašlová