Tento ovsený koláč je zložený z prísad, ktoré sú pre teba dobré a zdravé, a jeho príprava je jednoduchá. Keďže recept obsahuje množstvo bielkovín a vlákniny, po raňajkách budeš plná energie. Koláč chutí jemne sladko, takže ak dávaš prednosť sladkým raňajkám, toto je recept pre teba!
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Formu na chlebík potrieme olejom.
2
Vo veľkej miske zmiešame ovsené vločky, proteínový prášok, prášok do pečiva, soľ a škoricu.
3
Do druhej misky pridáme mlieko, javorový sirup, vajíčka, olej a vanilku. Potom nalejeme do misky so suchými prísadami a miešame, kým sa nespoja. Ak dávame čokoládu, pridáme aj tú.
4
Nalejeme zmes do formy. Chlebík môžeme ochutiť ovocím a orechmi, ja som použila čučoriedky a mandle.
5
Pečieme 30 – 35 minút alebo kým sa stred neupečie. Po upečení vyberieme z rúry a pred podávaním necháme koláč 5 minút vychladnúť.
6
Koláč môžeme podávať s čerstvým ovocím, jogurtom, tvarohom.
Príjemné maškrtenie 😊.
Dopraj svojmu telu nielen kvalitnú a zdravú stravu ale posilni aj svoju telesnú stránku výborným cvičením a pohybom.
Už čoskoro spúšťame našu novoročnú výzvu 2024. Čaká na teba nielen nádielka nových tréningov, ale aj motivačné a stravovacie rozhovory s odborníkmi. Táto výzva ťa naozaj od začiatku roka poriadne nakopne a rozpumpuje tvoju energiu. Nezabudni, začíname už 8. januára.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz