Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Recept na proteínový koláč s ovocím, plný bielkovín a vlákniny

45 min
6 porcií
proteínový koláč

Potrebujeme: 

  • 2 šálky jemných ovsených vločiek
  • ½ šálky vanilkového proteínu
  • 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 1 šálku mlieka
  • ¼ šálky javorového sirupu alebo medu
  • 2 vajíčka
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • voliteľné: horká čokoláda, ovocie, orechy
proteínový koláč

Tento ovsený koláč je zložený z prísad, ktoré sú pre teba dobré a zdravé, a jeho príprava je jednoduchá. Keďže recept obsahuje množstvo bielkovín a vlákniny, po raňajkách budeš plná energie. Koláč chutí jemne sladko, takže ak dávaš prednosť sladkým raňajkám, toto je recept pre teba!

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Formu na chlebík potrieme olejom.

2

Vo veľkej miske zmiešame ovsené vločky, proteínový prášok, prášok do pečiva, soľ a škoricu.

3

Do druhej misky pridáme mlieko, javorový sirup, vajíčka, olej a vanilku. Potom nalejeme do misky so suchými prísadami a miešame, kým sa nespoja. Ak dávame čokoládu, pridáme aj tú.

4

Nalejeme zmes do formy. Chlebík môžeme ochutiť ovocím a orechmi, ja som použila čučoriedky a mandle.

5

Pečieme 30 – 35 minút alebo kým sa stred neupečie. Po upečení vyberieme z rúry a pred podávaním necháme koláč 5 minút vychladnúť.

6

Koláč môžeme podávať s čerstvým ovocím, jogurtom, tvarohom.

proteinovy kolac recept
proteinovy kolač

Príjemné maškrtenie 😊.

Dopraj svojmu telu nielen kvalitnú a zdravú stravu ale posilni aj svoju telesnú stránku výborným cvičením a pohybom.

Už čoskoro spúšťame našu novoročnú výzvu 2024. Čaká na teba nielen nádielka nových tréningov, ale aj motivačné a stravovacie rozhovory s odborníkmi. Táto výzva ťa naozaj od začiatku roka poriadne nakopne a rozpumpuje tvoju energiu. Nezabudni, začíname už 8. januára.

výzva
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.