Všetky

Jednoduchý ovsený koláč s ovocím, posypaný mandľami

Recepty
45 min
4 porcie
ovsený koláč
Potrebujeme:
  • 180 g (2 šálky) jemných ovsených vločiek, môžeme použiť aj bezlepkové
  • 1 lyžičku škorice
  • 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
  • štipku soli
  • 5 lyžíc medu alebo javorového sirupu
  • 4 lyžice orechového masla podľa vlastného výberu (ja som použila mandľové)
  • 250 ml mlieka (živočíšneho alebo rastlinného)
  • 200 g mix ovocia mrazeného alebo čerstvého
  • 30 g mandlí

Priprav si tento pečený ovocno-mandľový ovsený koláč napríklad na raňajky. Ak nie si milovníčkou sladkých raňajok, vychutnaj ho ako dezert s jogurtom a ovocím alebo si ho zober so sebou do práce na rýchle zahnanie hladu.

Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 180 ˚C. Pekáč alebo formu si natrieme olejom.
2
Vo veľkej miske zmiešame ovsené vločky, škoricu, prášok do pečiva a soľ.
3
Pridáme med alebo javorový sirup, orechové maslo a mlieko, potom pridáme ovocie a nakoniec vrch posypeme mandľami.
4
Pečieme 35-40 minút. Podávame s jogurtom, ovocím a vrch si môžeme poliať medom alebo orechovým maslom.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

501 kcal

2104 kJ

T:

18 g

B:

15 g

S:

68 g

V:

6 g

ovseny kolač

Príjemné maškrtenie 😊.

V našom e-shope na teba už netrpezlivo čaká aj náš Fitness diár 2024. Preto neváhaj a začni doň zapisovať svoje úspechy už od nového roka!

diár 2024
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategórie

ReceptyDesiataFitnes dezertyRaňajkyBábovky a iné sladké pečivo