Priprav si tento pečený ovocno-mandľový ovsený koláč napríklad na raňajky. Ak nie si milovníčkou sladkých raňajok, vychutnaj ho ako dezert s jogurtom a ovocím alebo si ho zober so sebou do práce na rýchle zahnanie hladu.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 180 ˚C. Pekáč alebo formu si natrieme olejom.
2
Vo veľkej miske zmiešame ovsené vločky, škoricu, prášok do pečiva a soľ.
3
Pridáme med alebo javorový sirup, orechové maslo a mlieko, potom pridáme ovocie a nakoniec vrch posypeme mandľami.
4
Pečieme 35-40 minút. Podávame s jogurtom, ovocím a vrch si môžeme poliať medom alebo orechovým maslom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
501 kcal
2104 kJ
T:
18 g
B:
15 g
S:
68 g
V:
6 g
Príjemné maškrtenie 😊.
V našom e-shope na teba už netrpezlivo čaká aj náš Fitness diár 2024. Preto neváhaj a začni doň zapisovať svoje úspechy už od nového roka!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz