Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jemný banánovo-čerešňový chlebík s kúskami čokolády

60 min
12 porcií
bananovy chlebik

Potrebujeme: 

  • 1 šálku roztlačených banánov (2 zrelé banány)
  • 1 vajíčko
  • 4 lyžice kvalitného zmäknutého masla
  • ¼ šálky obyčajného gréckeho jogurtu
  • 2-3 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžičku vanilky
  • 1 šálku hladkej špaldovej múky
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • ½ lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
  • ½ lyžičky morskej/himalájskej soli
  • 90 g kvalitnej horkej čokolády nakrájanej na malé kocky
  • 1 šálku čerešní bez kôstky
bananovy chlebik

Tento banánový chlieb sa určite rýchlo stane tvojím novým obľúbencom.

Kombinácia čokolády a čerešní je dokonalým doplnkom tohto chutného receptu.

Výnimočne vlhký a jemný, nebudeš sa môcť zastaviť len pri jednom kúsku! 😋

Ako na to:

1

Predhrejeme si rúru na 165 ˚C. Banány ošúpeme a roztlačíme vidličkou.

2

Primiešame vajce, maslo, grécky jogurt, hnedý cukor a vanilku a miešame, kým sa všetko dobre nespojí.

3

V druhej miske zmiešame jednu šálku múky, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. Suché prísady pridáme k vlhkým a miešame, kým sa nespoja.

4

Primiešame nakrájanú čokoládu a čerešne.

5

Formu na chlebík vymastíme a vysypeme múkou a potom zmes nalejeme do formy.

6

Pečieme 65-70 minút alebo kým špáradlo nevyjde čisté. Pred vybratím necháme chlebík vychladnúť.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

213 kcal

895 kJ

T:

10 g

B:

4 g

S:

25 g

V:

3 g

bananovy chlebík

Príjemné maškrtenie 😋!

V našej kuchárke Z Fitka do kuchyne 2 objavíš ďalšie zdravé maškrty. Teraz ju navyše dostaneš od nás zadarmo, ku kúpe ročného členstva!

Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám 🤩:

kucharska kniha z fitka do kuchyne
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.