Sezóna marhúľ je už síce pomaly za nami, ale tento skvelý marhuľový cheesecake si vieš urobiť aj z kompótu či akéhokoľvek iného ovocia, ktoré je práve aktuálne. Cheesecake je rýchly, chutný a určite ním ulahodíš akejkoľvek návšteve. :-)
Ako na to?
1
Rúru vyhrejeme na 150°C, pričom na spodok rúry vložíme hlbší plech, do ktorého nalejeme vodu (je to taký trik, aby cheesecake nepopraskal a zostal vláčny).
2
Dôkladne rozmrvíme sušienky. Medzitým roztopíme maslo, ktoré následne zamiešame k rozdrveným sušienkam.
3
Vzniknutú hmotu popritláčame na spodok tortovej formy s priemerom cca 24 cm, ktorú vopred vystelieme papierom na pečenie (je dôležité, aby sme si urobili z cesta vyššie okraje).
4
Korpus dáme do vyhriatej rúry piecť na 10 minút (mal by chytiť zlatistý nádych).
5
Zatiaľ v sklenenej mise zmiešame tvaroh, vajíčka, puding a dosladíme.
6
Nakrájané marhule na menšie kocky poukladáme na upečený korpus.Tvarohovú zmes následne vylejeme na marhule a dáme piecť na 30 minút pri teplote 170°C.
7
Po 30 minútach cheesecake vyberieme a rovnomerne ho po vychladnutí dozdobíme čerstvými marhuľami.
TIP č. 1: So stéviou robíme opatrne, nakoľko jej stačí skutočne máličko.
TIP č. 2: Klasickú kontrolu špajdľou vynecháme, ak sa cheesecake v strede jemne “trasie”, je to v poriadku a nemusíme sa obávať, že nie je dopečený. ;-)
TIP č. 3: Ak nemáte čerstvé marhule, môžete použiť do cheesecaku aj zavárané.
TIP č. 4: Tento cheesecake bude určite skvele chutiť s akýmkoľvek aktuálnym ovocím (napr. ríbezle, slivky, maliny..). :-)
Výživové hodnoty na 1 porciu:
215 kcal
900 kJ
T:
11 g
B:
8 g
S:
20 g
V:
1 g
Nech ti chutí! Ak to budeš robiť s iným ovocím, napíš do komentára aj pre ostatných, nech sa tiež neboja vyskúšať nové verzie. ;-)
Viac chutných koláčov nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
A toto sú ďalšie superské cheesecaky:
Kokosový cheesecake s jahodami
Fantastický čokoládový cheesecake
Tvarohový cheesecake s čučoriedkami
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot