MEGA dobrý kokosový cheesecake s jahodami, aj pre deti od 2 rokov
Cheesecake sa stáva mimoriadne obľúbeným koláčom vďaka svojej jedinečnej sviežej chuti. Navyše, chýbať by nemal v žiadnej “fit” kuchyni, nakoľko sa pri ňom vieš krásne pohrať s kalorickým obsahom. Tentokrát som si pre teba pripravila vynikajúci kokosový cheesecake ozdobený čerstvými jahodami. :-)
Doba prípravy: 80 minút + chladenie
Čo budeme potrebovať na 12 porcií?
Na korpus:
- 240 g bio maslových sušienok
- 100 g kvalitného masla
Na plnku:
- 500 g termizovaného tvarohu (ja som použila nízkotučný)
- 2 vajíčka (cca 100 g)
- bio kokosový puding (cca 20 g)
- 10 g bio strúhaného kokosu
- stévia podľa chuti (môžeme použiť aj trstinový cukor, cca 1-2 lyžice – vo verzii s cukrom je vhodný aj pre deti)
Na vrch:
- 125 g čerstvých jahôd
Ako budeme postupovať?
1. Vyhrejeme rúru na 150°C, pričom na spodok rúry vložíme hlbší plech, do ktorého nalejeme vodu (je to taký trik, aby cheesecake nepopraskal a zostal vláčny).
2. Dôkladne rozmrvíme sušienky.
3. Medzitým roztopíme maslo, ktoré následne zamiešame k rozdrveným sušienkam.
4. Vzniknutú hmotu popritláčame na spodok tortovej formy (priemer cca 26 cm), ktorú vopred vystelieme papierom na pečenie (je dôležité, aby sme si urobili z cesta vyššie okraje).
5. Korpus dáme do vyhriatej rúry piecť na 10 minút (mal by chytiť zlatistý nádych).
6. Zatiaľ v sklenenej mise zmiešame tvaroh, vajíčka, puding, kokos a dosladíme.
7. Tvarohovú zmes vylejeme na upečený korpus a dáme piecť na 30 minút pri teplote 170°C.
8. Po 30 minútach cheesecake vyberieme a rovnomerne ho po vychladnutí dozdobíme čerstvými jahodami.
TIP č. 1: So stéviou treba robiť opatrne, nakoľko jej stačí skutočne máličko.
TIP č. 2: Pre vyšší cheesecake použijeme menšiu formu. Avšak pravdepodobne bude potrebné predĺžiť dobu pečenia a odsledovať si to.
TIP č. 3: Klasickú kontrolu špajdľou vynecháme. Ak sa cheesecake v strede jemne “trasie”, je to v poriadku a nemusíme sa obávať, že nie je dopečený. ;-)
TIP č. 4: Dozdobiť môžeme aj kokosovými chipsami alebo hoblinkami bielej čokolády.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
849 kJ
203 kcal |
11 g | 17,4 g | 7,8 g | 0,6 g |
Prajem príjemné vychutnávanie! :-)
Skvelé recepty aj na zdravé sladkosti nájdeš aj v našej zbierke už 6-tich kníh:
Pochutnaj si aj na týchto koláčoch:
Tvarohový cheesecake s čučoriedkami
Božský čokoládový cheesecake
Banánový cheesecake aj pre deti od 2 rokov
Čoko-vanilkový puding cake s jahodami
- MEGA dobrý vláčny čokoládový proteínový koláč - 28. decembra 2020
- Božská čokoládovo-banánová bábovka z kefíru - 21. decembra 2020
- Plnené tortilly s kuracím mäsom a mexickou zmesou: tip na výživný obed plný bielkovín - 9. apríla 2020
Článok bol pridaný dňa 15/06/2019 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokov | Autor: Simona Kollárová