Doba prípravy: 1 hodina
Ako budeme postupovať?
2. Keď máme kaleráb pripravený, potrieme ho zvonku aj z vnútra olivovým olejom, posolíme, vložíme do zapekacej misy a dáme piecť na cca 45 minút do vyhriatej rúry na 200°C.
3. Zatiaľ, kým sa kaleráb predpeká, prichystáme si plnku.
4. Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny a vydlabanú dužinu z kalerába a dusíme.
5. Bulgur si uvaríme podľa návodu.
6. Keď je bulgur uvarený primiešame ho k šampiňónom, kalerábu a pridáme nadrobno nakrájanú reďkovku a cibuľkovú vňať. Všetko spolu premiešame, dochutíme soľou a čerstvými bylinkami.
7. Predpečené kaleráby vyberieme z rúry a naplníme pripravenou zmesou doplna. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry ešte na cca 15 minút.
8. Zmes, ktorá nám zostane, použijeme ako prílohu.
Tip: Ak chceš, aby kaleráby boli mäkšie, peč ich v rúre dlhšie. Ja som zeleninu pripravovala tak, aby zostala troška chrumkavá.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Bielkoviny | Sacharidy | Vláknina |
412 kcal 1 731 kJ | 11 g | 20 g | 57 g | 11 g |
Ďalšie fantastické recepty nielen pre vegetariánov nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.