Tradičné jedlo pripravené na zdravší spôsob, na ktorom si pochutí celá rodinka. Toto sú moje bezlepkové placky s kyslou kapustou ideálne na obed počas zimnej sezóny. Pokrm máš hotový raz dva a nezašpiníš ani veľa riadu. Ideme sa pustiť do toho?
Ako na to?
1
Kyslú kapustu zbavíme vody, trochu narežeme a dáme do misy.
2
Pridáme vajíčko, múku, mleté čierne korenie a cukor a poriadne premiešame.
3
Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak.
4
Potom ho zmiešame s hmotou na placky.
5
Plech vystelieme papierom na pečenie a na ňom vyformujeme 2 placky.
6
Dáme piecť vo vyhriatej rúre na 180°C cca 20 – 25 minút.
7
5 minút pred upečením plech s plackami vyberieme a placky potrieme maslom, potom dáme zapiecť na posledných 5 minút.
Tip: K plackám sa skvele hodí jogurtový dip, prípadne ak chceš sýtejšie jedlo, odporúčame mäso v nejakej omáčke, ideálne na štýl soté. Skús kuracie soté na mexický spôsob alebo kuracie soté s cícerom a zeleninou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
335 kcal
1401 kJ
T:
19 g
B:
8.4 g
S:
31.7 g
V:
4.9 g
Prajem ti dobrú chuť!
Ďalšie vynikajúce recepty nájdeš aj v našich knihách:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.