Keďže sa začína zima, treba sa vyzbrojiť vitamínmi ešte viac. A keďže kyslá kapusta dodáva organizmu množstvo hodnotných látok a navyše ho prečisťuje od rôznych škodlivín, nemali by sme na ňu zabúdať. Môžeš ju podusiť samotnú a použiť ako prílohu, alebo ju skombinuj priamo s kuracím mäsom a priprav si tak chutný zdravý obed.
Ako na to?
1
Mäso nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno a papriku na pásiky.
2
Vo väčšej panvici rozpálime olivový olej a pridáme cibuľku.
3
Cibuľu opražíme dozlatista a pridáme červenú papriku.
4
Miešame zhruba 5 minút, kým paprika nezmäkne.
5
Pridáme nakrájané mäso a opečieme.
6
Keď je mäso opečené z každej strany, pridáme kyslú kapustu, ktorú tiež môžeme ešte nakrájať na menšie kúsky.
7
Pridáme soľ, korenie, mletú papriku a rascu a poriadne premiešame.
8
Podlejeme vodou a zakryjeme pokrievkou.
9
Mäso necháme dusiť približne 10 minút, kým nie je úplne mäkké.
Tip: Ako prílohu môžeme podávať napríklad zemiak uvarený v šupke, pečenú zeleninu alebo bataty.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
312 kcal
1312 kJ
T:
14 g
B:
38 g
S:
7 g
V:
3 g
Prajem ti, aby tvoja imunita zvládla každú nástrahu. Dobrú chuť! :-)
Ak si fanúšik mäska, načerpaj inšpiráciu na nové recepty v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov