Kuracie soté na mexický spôsob, stačí ti IBA 30 minút

Máš v obľube jemne pikantné jedlá a rýchle obedy bez námahy? Ak si odpovedala áno, toto jedlo sa ti isto bude páčiť. Môžeš ho pripraviť aj vo verzii pre deti, stačí nahradiť pikantnú papriku za sladkú. Rovno ti prinášame recept z takého množstva ingrediencií, aby ste sa najedli celá rodina. Ak je v tvojej domácnosti členov menej, jednoducho si odlož čili na ďalší deň. :-)

Doba prípravy: max. 30 minút

Čo budeme potrebovať na 4-5 porcií?

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 g kuracích pŕs
  • 100 ml olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1/2 lyžičky sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky pálivej papriky
  • 400 g červenej fazule v paradajkovej omáčke
  • 340 g sterilizovanej kukurice
  • 500 g paradajkového pyré

Ako budeme postupovať?

1. Cesnak nakrájame na malé kúsky.

2. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.

3. Vo väčšej panvici rozpálime olivový olej a na malom stupni opražíme cesnak do zlatista.

4. Potom k nemu pridáme nakrájané kuracie prsia.

5. Tie restujeme do biela cca 2 minúty, potom pridáme soľ, korenie a obidve papriky.

6. Poriadne premiešame a restujeme ešte ďalšie 2-3 minúty.

7. K mäsu pridáme fazuľu v paradajkovej omáčke aj so šťavou, tú nevylejeme.

8. Pridáme prepláchnutú kukuricu bez nálevu.

9. Poriadne premiešame a nakoniec pridáme do panvice paradajkové pyré.

10. Všetko zamiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme variť cca 10-15 minút, kým mäso nezmäkne a neprepoja sa všetky chute.

11. Podávame s basmati ryžou.

 

Tip č.1: Toto jedlo môžeme podávať aj s celozrnnou tortillou, alebo pita chlebom. Čili tak dostane orientálnejší nádych, skvelo sa to k sebe hodí, kedže je jemne pikantné.

Tip č.2.: Namiesto fazule v plechovke môžeme použiť uvarenú fazuľu a aby nechýbala šťava v omáčke, pridať do omáčky 3 lyžice pretlaku naviac.

kuracie sote

 

recepty z kuracich prs

 

recepty z kuracieho mäsa

 

kuracie recepty

Prajem dobrú chuť! :-)

 

Ďalšie zaujímavé recepty nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:

zdravé obedy

 

Aj tieto jedlá s kuracími prsiami vyskúšaj:

Kuracie soté s kyslou kapustou a červenou paprikou

Kuracie prsia s cícerom – tip na rýchly obed

Kuracie soté so zeleninou na čínsky spôsob

Viktória Kačmárová

Viktória Kačmárová

Redaktorka at Fitshaker
Ako každá žena, v kuchyni trávim veľa času. Pre seba a svoju rodinu chcem však len to najlepšie a to sa snažím aplikovať aj vo varení. Snažím sa uprednostniť suroviny, ktoré sú zdravé a výživné a vyvrátiť názory typu, čo je zdravé nie je chutné. Som za to, aby strava bola čo najpestrejšia a aby dodala telu a mysli presne to, čo potrebuje. Milujem fotenie a food styling, čiže pri vytváraní článkov spájam príjemné s užitočným. Veľmi rada posuniem ďalej to čo mám overené a čo môže ľuďom pomôcť zlepšiť ich stravovacie návyky a celkový životný štýl. Môj blog: http://simplytheblog.com
Viktória Kačmárová

Článok bol pridaný dňa 21/09/2018 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaRecepty   |   Autor: Viktória Kačmárová

Komentáre