Kuracie soté na mexický spôsob, stačí ti IBA 30 minút
Máš v obľube jemne pikantné jedlá a rýchle obedy bez námahy? Ak si odpovedala áno, toto jedlo sa ti isto bude páčiť. Môžeš ho pripraviť aj vo verzii pre deti, stačí nahradiť pikantnú papriku za sladkú. Rovno ti prinášame recept z takého množstva ingrediencií, aby ste sa najedli celá rodina. Ak je v tvojej domácnosti členov menej, jednoducho si odlož čili na ďalší deň. :-)
Doba prípravy: max. 30 minút
Čo budeme potrebovať na 5 porcií?
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 g kuracích pŕs
- 100 ml olivového oleja
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- 1/2 lyžičky sladkej papriky
- 1/2 lyžičky pálivej papriky
- 400 g červenej fazule v paradajkovej omáčke
- 340 g sterilizovanej kukurice
- 500 g paradajkového pyré
Ako budeme postupovať?
1. Cesnak nakrájame na malé kúsky.
2. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
3. Vo väčšej panvici rozpálime olivový olej a na malom stupni opražíme cesnak do zlatista.
4. Potom k nemu pridáme nakrájané kuracie prsia.
5. Tie restujeme do biela cca 2 minúty, potom pridáme soľ, korenie a obidve papriky.
6. Poriadne premiešame a restujeme ešte ďalšie 2-3 minúty.
7. K mäsu pridáme fazuľu v paradajkovej omáčke aj so šťavou, tú nevylejeme.
8. Pridáme prepláchnutú kukuricu bez nálevu.
9. Poriadne premiešame a nakoniec pridáme do panvice paradajkové pyré.
10. Všetko zamiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme variť cca 10-15 minút, kým mäso nezmäkne a neprepoja sa všetky chute.
11. Podávame s basmati ryžou.
Tip č.1: Toto jedlo môžeme podávať aj s celozrnnou tortillou, alebo pita chlebom. Čili tak dostane orientálnejší nádych, skvelo sa to k sebe hodí, kedže je jemne pikantné.
Tip č.2.: Namiesto fazule v plechovke môžeme použiť uvarenú fazuľu a aby nechýbala šťava v omáčke, pridať do omáčky 3 lyžice pretlaku naviac.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):
Kalorické hodnoty | Tuky | Bielkoviny | Sacharidy | Vláknina |
541 kcal
2 274 kJ |
22 g | 42 g | 41 g | 5 g |
Prajem dobrú chuť! :-)
Ďalšie zaujímavé recepty nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Aj tieto jedlá s kuracími prsiami vyskúšaj:
Kuracie soté s kyslou kapustou a červenou paprikou
Kuracie prsia s cícerom – tip na rýchly obed
Kuracie soté so zeleninou na čínsky spôsob
- Chrumkavé jogurtové placky s guacamole: tip na zdravé slané raňajky - 22. februára 2021
- Fantastické kuracie soté s brokolicou a šampiňónmi: iba 25 minút a máš HOTOVO! - 17. februára 2021
- Lahodné jogurtové lievance s proteínom, ktoré budeš chcieť pripravovať opakovane! - 8. februára 2021
Článok bol pridaný dňa 21/09/2018 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéJedlá z mäsaPotréningovéReceptyRýchle obedy či večere do 30 minút | Autor: Viktória Janov