Kuracie soté so zeleninou a cícerom, hotové do 30 minút!
Výdatné, šťavnaté a tak chutné! Presne také je toto kuracie soté so zeleninou. Keďže som do jedla zakomponovala aj cícer, kuracie soté dostalo príjemný chrumkavý orieškový nádych. Podávame s ryžou basmati. Ideálne jedlo vhodné i do tých najupršanejších dní, kedy potrebujeme nabrať opäť energiu a úsmev na tvári. Prajem príjemné varenie. ;-)
Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 700 g kuracích pŕs
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 1 lyžičku mletej červenej papriky
- ½ lyžičky mletej kurkumy
- 5 lyžíc olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkvu
- 1 papriku červenú
- 1 pór (bielu časť)
- 1 cibuľu
- 150 g uvareného cíceru
- 2 lyžice sójovej omáčky (voliteľné)
- 100 ml vody
- 1 lyžicu arowroot (príp. bio kukuričného škrobu)
Ako budeme postupovať?
1. Kuracie prsia pokrájame na kúsky, pridáme soľ, korenie, papriku, kurkumu, olivový olej , prelisovaný cesnak a premiešame.
2. Necháme odležať pri izbovej teplote.
3. Medzitým nakrájame mrkvu, červenú papriku, pór a cibuľu.
4. Na rozpálenej panvici začneme prudko restovať zmes kuracích pŕs s korením a cesnakom.
5. Potom pridáme pokrájanú zeleninu, uvarený cícer a sójovú omáčku.
6. Restujeme, kým zelenina nezmäkne.
7. Nakoniec do zmesi prilejeme 100 ml vody zmiešanej s arowrootom a ešte krátko restujeme. Môžeme podávať.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Bielkoviny | Sacharidy | Vláknina |
457 kcal
1 923 kJ |
16 g | 57 g | 20 g | 5 g |
Prajem ti dobrú chuť!
Ďalšie super recepty nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Inšpiruj sa aj týmito receptami:
Kuracie prsia s kyslou kapustou
Šalát z kuracích pŕs a pečenej tekvice
Alžbeta Jánošíková
Najnovšie články od Alžbeta Jánošíková (zobraziť všetky)
- Tip na rýchly obed bez mäsa do 30 minút: karfiolové kari s tofu - 27. novembra 2019
- Božský slivkový koláč s posýpkou a jogurtovou plnkou - 10. novembra 2019
- Jednoduchý tekvicový koláč s lieskovými orieškami bez lepku - 4. októbra 2019
Článok bol pridaný dňa 11/12/2017 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéJedlá z mäsaPotréningovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokov | Autor: Alžbeta Jánošíková