Kuracie soté so zeleninou a cícerom, hotové do 30 minút!

Výdatné, šťavnaté a tak chutné! Presne také je toto kuracie soté so zeleninou. Keďže som do jedla zakomponovala aj cícer, kuracie soté dostalo príjemný chrumkavý orieškový nádych. Podávame s ryžou basmati. Ideálne jedlo vhodné i do tých najupršanejších dní,  kedy potrebujeme nabrať opäť energiu a úsmev na tvári. Prajem príjemné varenie. ;-)

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 700 g kuracích pŕs
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • ½ lyžičky mletej kurkumy
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkvu
  • 1 papriku červenú
  • 1 pór (bielu časť)
  • 1 cibuľu
  • 150 g uvareného cíceru
  • 2 lyžice sójovej omáčky (voliteľné)
  • 100 ml vody
  • 1 lyžicu arowroot (príp. bio kukuričného škrobu)

Ako budeme postupovať?

1. Kuracie prsia pokrájame na kúsky, pridáme soľ, korenie, papriku, kurkumu, olivový olej , prelisovaný cesnak a premiešame.

2. Necháme odležať pri izbovej teplote.

3. Medzitým nakrájame mrkvu, červenú papriku, pór a cibuľu.

4. Na rozpálenej panvici začneme prudko restovať zmes kuracích pŕs s korením a cesnakom.

5. Potom pridáme pokrájanú zeleninu, uvarený cícer a sójovú omáčku.

6. Restujeme, kým zelenina nezmäkne.

7. Nakoniec do zmesi prilejeme 100 ml vody zmiešanej s arowrootom a ešte krátko restujeme. Môžeme podávať.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Bielkoviny Sacharidy Vláknina
457 kcal

1 923 kJ

16 g 57 g 20 g 5 g

kuracie soté s cícerom

 

kuracie soté so zeleninou

Prajem ti dobrú chuť!

 

Ďalšie super recepty nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne:

Z fitka do kuchyne

 

Inšpiruj sa aj týmito receptami:

Kuracie prsia s kyslou kapustou

Kuracie prsia s hruškou

Šalát z kuracích pŕs a pečenej tekvice

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 11/12/2017 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéJedlá z mäsaPotréningovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokov   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre