
Jemné a nadýchané lievance s jesennou chuťou tekvice a škorice sú dokonalým tipom na víkendové raňajky alebo sladkú desiatu. Výborne chutia s jogurtom, ovocím a javorovým sirupom.
Ako na to?
1
V mise zmiešame múku, škoricu, prášok do pečiva, med a soľ.
2
V inej mise spojíme tekvicové pyré, mlieko, jogurt, žĺtky a roztopené maslo. Všetko prelejeme do suchej zmesi a premiešame.
3
Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a jemne ich zapracujeme do cesta.
4
Na panvici rozohrejeme olej a lievance smažíme z oboch strán dozlatista.
5
Podávame s javorovým sirupom, smotanou, ovocím a posypané orieškami.

Dobrú chuť!
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!