Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Špagety s lososom a so zelenou špargľou

30 min
3 porcie
zelena spargla recept

Potrebujeme: 

  • 200 g zelenej špargle
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 100 g edamame alebo hrášku
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 20 g kvalitného masla
  • 300 g lososa
  • polovicu limetky
  • 250 g špaldových špagiet (príp. bezvaječných či klasických v bio kvalite)
  • 150 g cherry paradajok
  • 150 ml kokosovej smotany
  • čerstvú bazalku
zelena spargla recept

Sezóna špargle sa začala. A naozaj výborná je v kombinácii s lososom, takže dnes si pripravíme lahodné cestoviny s týmito surovinami. Recept je pomerne rýchly a jednoduchý a výsledok chutný a sýty zároveň. Tak ti prajem dobrú chuť :-).

Ako na to?

1

Špargľu umyjeme a osušíme, odrežeme „drevené“ konce.

2

Nakrájame ju na pásiky a dáme restovať na 2 lyžice rozohriatého olivového oleja spolu s edamame alebo hráškom.

3

Osolíme ju a okoreníme, pridáme maslo, zakryjeme a dusíme 3-5 minút.

4

Medzitým umyjeme a osušíme lososa, pokvapkáme ho limetkou, osolíme a okoreníme a opečieme na panvici na zvyšnom olivovom oleji najprv kožou dole, a keď budú boky upečené, otočíme ho na 3-4 minúty.

5

Necháme ho trocha vychladnúť a potom ho rozdelíme na menšie kúsky rukou alebo vidličkou.

6

Špagety uvaríme v osolenej vode, vodu nevylejeme.

7

Keď je špargľa mäkšia, pridáme k nej paradajky a chvíľku miešame.

8

Následne primiešame aj kúsky lososa, kokosovú smotanu a 3-4 lyžice vody z cestovín. Vytvorí sa nám výborná omáčka.

9

Dochutíme ju nasekanou bazalkou, korením a soľou podľa chuti a vmiešame uvarené špagety.

Tip: Tieto cestoviny môžeme pokojne pripraviť aj s kuracím mäsom, prípadne použiť tofu.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

807 kcal

3390 kJ

T:

32 g

B:

48 g

S:

82 g

V:

20 g

recepty zo zelenej špargle
zelená špargľa recept
cestoviny s lososom

Dobrú chuť :-)!

Pre viac inšpirácií nahliadni aj do našich kníh Z fitka do kuchyne a Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:

fit jedálniček
Fotka autora
Viktória Janov
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.