Sezóna špargle sa začala. A naozaj výborná je v kombinácii s lososom, takže dnes si pripravíme lahodné cestoviny s týmito surovinami. Recept je pomerne rýchly a jednoduchý a výsledok chutný a sýty zároveň. Tak ti prajem dobrú chuť :-).
Ako na to?
1
Špargľu umyjeme a osušíme, odrežeme „drevené“ konce.
2
Nakrájame ju na pásiky a dáme restovať na 2 lyžice rozohriatého olivového oleja spolu s edamame alebo hráškom.
3
Osolíme ju a okoreníme, pridáme maslo, zakryjeme a dusíme 3-5 minút.
4
Medzitým umyjeme a osušíme lososa, pokvapkáme ho limetkou, osolíme a okoreníme a opečieme na panvici na zvyšnom olivovom oleji najprv kožou dole, a keď budú boky upečené, otočíme ho na 3-4 minúty.
5
Necháme ho trocha vychladnúť a potom ho rozdelíme na menšie kúsky rukou alebo vidličkou.
6
Špagety uvaríme v osolenej vode, vodu nevylejeme.
7
Keď je špargľa mäkšia, pridáme k nej paradajky a chvíľku miešame.
8
Následne primiešame aj kúsky lososa, kokosovú smotanu a 3-4 lyžice vody z cestovín. Vytvorí sa nám výborná omáčka.
9
Dochutíme ju nasekanou bazalkou, korením a soľou podľa chuti a vmiešame uvarené špagety.
Tip: Tieto cestoviny môžeme pokojne pripraviť aj s kuracím mäsom, prípadne použiť tofu.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
807 kcal
3390 kJ
T:
32 g
B:
48 g
S:
82 g
V:
20 g
Dobrú chuť :-)!
Pre viac inšpirácií nahliadni aj do našich kníh Z fitka do kuchyne a Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov