Sú bohaté na čokoládovo-orieškovú chuť a jemne ju ešte dopĺňajú pečené slivky. Textúra týchto brownies je jednoducho úžasná. Tento koláč sa stal v našom dome obrovským hitom. Odteraz to bude určite náš obľúbený, pretože je fakt dobrý. Som si istá, že keď si ho upečieš, budeš to cítiť rovnako. Spojenie orieškového masla, čokolády a sliviek je proste neodolateľné. Tieto brownies sú pri izbovej teplote úžasné, takmer sa topia v ústach. Sú však chutné, aj keď sú vychladené.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 175 ˚C. Na spodok okrúhlej formy s priemerom 12 cm si dáme papier na pečenie a okraje vymastíme olejom.
2
V malej miske zmiešame kukuričný škrob, kakaový prášok a soľ a odložíme bokom.
3
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu, do ktorej pridáme maslo.
4
Do rozpustenej čokolády pridáme orechové maslo (Fitnutku), cukor a premiešame, aby sa spojili. Po jednom pridáme vajíčka a miešame, kým sa zmes nespojí.
5
Pridáme suché prísady do mokrých prísad a dobre premiešame. Nalejeme cesto do pripravenej formy.
6
Na vrch naukladáme nakrájané slivky, môžeme ich posypať vanilkovým cukrom (nemusí byť) a pečieme 35 – 40 minút (alebo dlhšie, ak je potrebné). Pred servírovaním necháme koláč úplne vychladnúť.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
321 kcal
1349 kJ
T:
18 g
B:
6 g
S:
33 g
V:
1 g
Príjemné maškrtenie :-)!
Lahodný lieskovo-orieškový krém Fitnutku zoženieš napríklad v našom e-shope:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz