Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Čo pripraviť v lete na obed? Kuracie stehná v broskyňovej omáčke hotové do 35 minút

35 min
4 porcie
letný obed

Potrebujeme: 

  • 2 – 3 lyžice kokosového oleja
  • 4 kuracie stehná
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 2 lyžičky sušeného provensálskeho korenia
  • 1 cibuľku
  • 3 broskyne
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 3 lyžičky kvalitného pretlaku
  • 2-3 lyžice domáceho medu
  • 1 dl vody
letný obed

Využi sezónu broskýň naplno. Okrem toho, že si na nich určite pochutnaj na čerstvých, použi ich napríklad aj v takomto rýchlom chutnom recepte. Veď komu by sa chcelo teraz stráviť veľa času za sporákom, keď poznáme toľko jedál hotových do pol hodinky? Zopár jednoduchých ingrediencií sa zaručene postará o gurmánsky zážitok. Tak poď a priprav si tiež kuracie stehná s broskyňovou omáčkou. ;-)

Ako na to?

1

Na panvicu pridáme olej a necháme ju rozohriať.

2

Vykostené kuracie stehná si osolíme a okoreníme.

3

Na zohriatej panvici opekáme okorenené stehná cca 7 minút z každej strany, alebo až kým nie je mäso hnedé.

4

Opečené mäso odložíme stranou a zakryjeme.

5

Vo výpeku opražíme do zlata cibuľku nakrájanú na kocky (ak je potrebné pridáme ešte olej).

6

K opečenej cibuľke pridáme broskyne nakrájané na kocky, horčicu, pretlak, med a varíme 15 minút, alebo kým nie sú broskyne hotové.

7

Ak je omáčka príliš hustá, môžeme pridať trošku vody.

8

Do hotovej omáčky vložíme kuracie stehná a chvíľku spolu povaríme.

9

Podávame s ryžou, šalátom alebo opekanými zemiakmi.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

397 kcal

1670 kJ

T:

20 g

B:

33 g

S:

19 g

V:

1 g

broskyne
rýchly obed
kuracie maso recepty

Prajem ti dobrú chuť! :-)

Skvelé nápady na obedy nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne 2:

recepty na obed
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.