Využi sezónu broskýň naplno. Okrem toho, že si na nich určite pochutnaj na čerstvých, použi ich napríklad aj v takomto rýchlom chutnom recepte. Veď komu by sa chcelo teraz stráviť veľa času za sporákom, keď poznáme toľko jedál hotových do pol hodinky? Zopár jednoduchých ingrediencií sa zaručene postará o gurmánsky zážitok. Tak poď a priprav si tiež kuracie stehná s broskyňovou omáčkou. ;-)
Ako na to?
1
Na panvicu pridáme olej a necháme ju rozohriať.
2
Vykostené kuracie stehná si osolíme a okoreníme.
3
Na zohriatej panvici opekáme okorenené stehná cca 7 minút z každej strany, alebo až kým nie je mäso hnedé.
4
Opečené mäso odložíme stranou a zakryjeme.
5
Vo výpeku opražíme do zlata cibuľku nakrájanú na kocky (ak je potrebné pridáme ešte olej).
6
K opečenej cibuľke pridáme broskyne nakrájané na kocky, horčicu, pretlak, med a varíme 15 minút, alebo kým nie sú broskyne hotové.
7
Ak je omáčka príliš hustá, môžeme pridať trošku vody.
8
Do hotovej omáčky vložíme kuracie stehná a chvíľku spolu povaríme.
9
Podávame s ryžou, šalátom alebo opekanými zemiakmi.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
397 kcal
1670 kJ
T:
20 g
B:
33 g
S:
19 g
V:
1 g
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz