Chutné, farbou žiariace jedlo, ktoré skvelo zasýti, ale aj poteší na tanieri. Nádherná žltá farba maslovej tekvice prezrádza, že toto jedlo je bohaté na betakarotén a minerálne látky ako napr. draslík, horčík, vápnik a železo. Jedlá z tekvice obsahujú aj množstvo vlákniny a sú výborné pri znižovaní váhy. Vyváženú sladkastú chuť tekvice úžasne dopĺňa chuť syra. Tak šup do kuchyne obliecť zásteru a poď si pripraviť toto jedlo aj ty. ;-)
Ako na to?
1
Tekvicu umyjeme, zbavíme jadier a nakrájame na kocky.
2
Vložíme do zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry na 200°C na 40 minút.
3
Na panvici rozohrejeme olivový olej.
4
Pridáme na drobno nakrájaný cesnak a trochu podrvené mandle.
5
Všetko spolu opečieme do zlatista.
6
Potom pridáme upečenú tekvicu a ochutíme rozmarínom a soľou.
7
Ovčí syr roztlačíme jemne vidličkou a pridáme k tekvici.
8
Všetko spolu jemne premiešame tak, aby sa syr trochu roztopil a môžeme servírovať.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 280 g):
437 kcal
1836 kJ
T:
33 g
B:
16 g
S:
16 g
V:
4 g
Prajem dobrú chuť! :-)
Vynikajúce recepty na obedy a večere nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.