Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Pečená domáca kokosová granola

30 min
12 porcií
domaca granola

Potrebujeme: 

  • 4 šálky ovsených vločiek
  • ½ šálky veľkých nesladených kokosových vločiek
  • ½ šálky nesladeného strúhaného kokosu
  • 1 šálku nasekaných orechov (ja som použila vlašské)
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • ¾ lyžičky jemnozrnnej morskej soli
  • ½ lyžičky mletého zázvoru
  • ½ šálky rozpusteného kokosového oleja
  • ½ šálky medu, javorového sirupu alebo iného zdravého sirupu
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
domaca granola

Tento jednoduchý recept na domácu kokosovú granolu obsahuje kokosové vločky, strúhaný kokos a kokosový olej! Je prirodzene sladená medom.

Pridaj si ju na vafle, palacinky či do jogurtu s ovocím. Je to lacný a chutný spôsob, ako začať deň s niektorými silnými antioxidantmi.

Ako na to?

1

Predhrejeme rúru na 160 ˚C. Plech vyložíme papierom na pečenie.

2

Vo veľkej miske zmiešame ovsené vločky, kokosové vločky, strúhaný kokos, orechy, škoricu, soľ a mletý zázvor. Všetko spolu premiešame, aby sa zmes spojila.

3

Pridáme kokosový olej, med a vanilku.

4

Miešame, kým nie sú ovsené vločky jemne a rovnomerne obalené. Granolu rozložíme do rovnomernej vrstvy na plech.

5

Pečieme 15 – 20 minút alebo kým nie je zmes chrumkavá. Priebežne miešame, aby kokos neprihorel.

6

Necháme vychladnúť a podávame. Zvyšnú granolu skladujem pri izbovej teplote.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

461 kcal

1937 kJ

T:

27 g

B:

9 g

S:

44 g

V:

6 g

domáca granola recept

Nech ti chutí 😉!

Teraz navyše k ročnému členstvu získavaš ako darček našu kuchársku knihu plnú zdravých receptov. Pozri sa, aj na viac benefitov, ktoré ponúkame našim premium členom.

darček
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.