Tento jednoduchý recept na domácu kokosovú granolu obsahuje kokosové vločky, strúhaný kokos a kokosový olej! Je prirodzene sladená medom.
Pridaj si ju na vafle, palacinky či do jogurtu s ovocím. Je to lacný a chutný spôsob, ako začať deň s niektorými silnými antioxidantmi.
Ako na to?
1
Predhrejeme rúru na 160 ˚C. Plech vyložíme papierom na pečenie.
2
Vo veľkej miske zmiešame ovsené vločky, kokosové vločky, strúhaný kokos, orechy, škoricu, soľ a mletý zázvor. Všetko spolu premiešame, aby sa zmes spojila.
3
Pridáme kokosový olej, med a vanilku.
4
Miešame, kým nie sú ovsené vločky jemne a rovnomerne obalené. Granolu rozložíme do rovnomernej vrstvy na plech.
5
Pečieme 15 – 20 minút alebo kým nie je zmes chrumkavá. Priebežne miešame, aby kokos neprihorel.
6
Necháme vychladnúť a podávame. Zvyšnú granolu skladujem pri izbovej teplote.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
461 kcal
1937 kJ
T:
27 g
B:
9 g
S:
44 g
V:
6 g
Nech ti chutí 😉!
Teraz navyše k ročnému členstvu získavaš ako darček našu kuchársku knihu plnú zdravých receptov. Pozri sa, aj na viac benefitov, ktoré ponúkame našim premium členom.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz