Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Medovo-ovsená domáca granola je tak dobrá, že ku kupovanej sa už nevrátiš

35 min
3 šálky
handmade granola

Potrebujeme: 

  • 2 šálky ovsených vločiek (alebo bezlepkových)
  • 2 lyžice chia semienok
  • ½ šálky slnečnicových semienok
  • ½ šálky tekvicových semienok
  • štipku morskej/himalájskej soli
  • 2 lyžice rozpusteného kokosového oleja
  • ¼ šálky domáceho medu
handmade granola

Toto je super recept na jednoduchú jemne sladkú a chrumkavú domácu granolu, ktorú si môžeš dopriať k jogurtu. Niečo, čo som kedysi považovala za časovo náročné, je teraz jedna z mojich obľúbených vecí! Je také jednoduché dať dokopy zopár ingrediencií a nechať ich chvíľku piecť. Za ten čas si môžeš zacvičiť, dať si kávu, niečo si prečítať alebo sa pohrať s deťmi. A výsledok je chutný a oveľa zdravší ako kupované verzie.

Úprimne povedané, len čo si začneš robiť svoju domácu granolu, ku kupovanej sa už nevrátiš. Rozdiel je v chuti, textúre a sviežosti. Navyše môžeš kontrolovať prísady a hladinu cukru, čo je dôležité, pretože väčšina kupovaných granol je v podstate nabitá cukrom.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 175 ˚C a plech vystelieme papierom na pečenie.

2

Zmiešame ovos a semienka v miske.

3

Pridáme štipku soli, rozpustený kokosový olej a med. Dobre premiešame, aby sa suché ingrediencie úplne obalili.

4

Zmes rozotrieme na plech. Pečieme 20 minút.

5

Po upečení necháme granolu úplne vychladnúť. Uchovávame vo vzduchotesnej nádobe jeden až dva týždne.

Nápady na použitie tejto medovo-ovsenej granoly:

zdrava domaca granola
domáca granola fit

Verím, že ťa recept inšpiruješ a ani ty sa už nevrátiš ku kupovaným verziám, ale začneš si robievať domácu granolu sama. Nech sa darí :-)!

Recepty na zdravé raňajky, ale aj obedy a večere nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:

fit jedálniček
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.