Čas prípravy: 35 minút
Čo budeme potrebovať 5 x 2,5 dl pohár?
- 3 šálky ovsených vločiek
- 1 šálku orechov (napr. mandle, vlašské, pekanové jemne nasekané)
- 2 šálky nesladeného drveného kokosu
- 2 lyžice bio kakaa
- 1/4 šálky chia semienok
- 1/4 lyžičky morskej soli
- 1 lyžičku mletej škorice
- 1/2 šálky silne uvarenej kávy (ja som použila 3 presá po 65 ml)
- 1/2 šálky domáceho medu (alebo podľa vlastnej chuti)
- 1/4 šálky kokosového oleja (rozpusteného)
- 1 lyžičku čistého vanilkového extraktu
- cca ½ šálky horkej čokolády (voliteľné)
Ako budeme postupovať?
2. Vo veľkej mise rozmiešame ovos, orechy, kokos, kakaový prášok , chia, soľ, škoricu.
3. V druhej miske zmiešame kávu, med, rozpustený kokosový olej a vanilku.
4. Obsah oboch misiek zmiešame dokopy, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potom pečieme 25 minút a premiešame každých 5-10 minút.
5. Ak nedávame čokoládu, tento krok vynecháme. Dve minúty pred koncom pridáme čokoládové lupienky, necháme chvíľku roztopiť a potom jemne premiešame. Čokoláda sa nalepí na granolu a vytvorí chrumkavé guľky.
6. Vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.
7. Môžeme uchovávať vo vzduchotesnej nádobe až 2 týždne.
Tip: Odporúčam granolu pripraviť večer, aby sme ju mali ráno hneď poruke.
Skvelé recepty aj na podobné dobrôtky nájdeš aj v našich knihách:
Nabudúce môžeš vyskúšať pripraviť tieto recepty:
Domáca čokoládová granola: tip na rýchle výživné raňajky
Tip na raňajky aj pre deti od 2 rokov: domáca granola s pečenými jablkami
Chrumkavá raňajková granola alias domáce müsli
Tip na zdravé chrumkavé raňajky: ovocné crumble
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz