Mám pre teba ďalší dobrý a chutný tip na jedlo, ktoré je jednoduché a rýchlo pripravené. Recept je všestranný, takže môžeš použiť, čo máš práve v chladničke. Zostalo ti zopár mrkiev, možno kúsok cukety? Všetko daj do hrnca a nechaj dusiť.
Ako na to?
1
Vo väčšom hrnci alebo panvici si zohrejeme olivový olej a opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno dozlata.
2
Pridáme papriku nakrájanú na malé kocky, očistené zemiaky nakrájané na kocky a šošovicu. Ak pridáme šošovicu hneď na začiatku, bude zmes hustejšia a kašovitá, ak chceme šošovicu menej rozvarenú, pridáme ju v polovici varenia.
3
Krátko orestujeme. Zalejeme vývarom, nakrájanými paradajkami a pretlakom. Okoreníme a dobre premiešame.
4
Dusíme 20-30 minút. Podávame s obľúbenou prílohou, napríklad čerstvým pečivom, ryžou, kuskusom, zeleninovou kašou, čerstvými bylinkami, kyslou smotanou alebo bielym jogurtom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):
274 kcal
1151 kJ
T:
3 g
B:
11 g
S:
49 g
V:
9 g
Dobrú chuť 🙂!
Aj v týchto knihách nájdeš zaujímavé, chutné a hlavne zdravé recepty na každý deň:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz