Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Paprikovo-zemiakový guláš s červenou šošovicou

35 min
6 porcií
zemiakový guláš

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 2 červené papriky
  • 500 g zemiakov
  • 200 g červenej šošovice
  • 800 ml vývaru alebo vody
  • 400 g krájaných paradajok v konzerve
  • 120 g pretlaku
  • 1 lyžicu oregana
  • 2 lyžice mletej červenej papriky
  • 1 lyžičku karí
  • 1 lyžičku mletej rasce
  • soľ podľa chuti
  • prílohu podľa vlastných preferencií (pečivo, kuskus, ryžu...)
zemiakový guláš

Mám pre teba ďalší dobrý a chutný tip na jedlo, ktoré je jednoduché a rýchlo pripravené. Recept je všestranný, takže môžeš použiť, čo máš práve v chladničke. Zostalo ti zopár mrkiev, možno kúsok cukety? Všetko daj do hrnca a nechaj dusiť.

Ako na to?

1

Vo väčšom hrnci alebo panvici si zohrejeme olivový olej a opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno dozlata.

2

Pridáme papriku nakrájanú na malé kocky, očistené zemiaky nakrájané na kocky a šošovicu. Ak pridáme šošovicu hneď na začiatku, bude zmes hustejšia a kašovitá, ak chceme šošovicu menej rozvarenú, pridáme ju v polovici varenia.

3

Krátko orestujeme. Zalejeme vývarom, nakrájanými paradajkami a pretlakom. Okoreníme a dobre premiešame.

4

Dusíme 20-30 minút. Podávame s obľúbenou prílohou, napríklad čerstvým pečivom, ryžou, kuskusom, zeleninovou kašou, čerstvými bylinkami, kyslou smotanou alebo bielym jogurtom.

Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):

274 kcal

1151 kJ

T:

3 g

B:

11 g

S:

49 g

V:

9 g

recept červená šošovica

Dobrú chuť 🙂!

Aj v týchto knihách nájdeš zaujímavé, chutné a hlavne zdravé recepty na každý deň:

fitness recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.