Horúca krémová kaša z ovsených vločiek je jednou z najupokojujúcejších a najpríjemnejších raňajok na svete, ktoré nikdy nezovšednejú. Keďže sezóna jabĺk je v plnom prúde, zdalo sa mi správne vytvoriť jesennú inšpiráciu na voňavú ovseno-jablkovú kašu. Ak máš to šťastie, že jabloň ti rastie v záhrade, alebo poznáš niekoho, kto ju má, urob si zásoby a priprav si domáce jablkové pyré, ktoré použiješ aj v tomto recepte.
Ja som dostala výslužku voňavých jabĺk od svokrovcov. Tieto ovsené vločky si zamiluješ, pretože sa jednoducho pripravujú, sú chutné teplé aj studené, sú krémové, výživné a prirodzene sladké.
Tip: Tieto raňajky voňajú ako Vianoce, takže ak ťa začne chytať vianočná nálada, vieš, čo si máš ráno pripraviť.
Ako na to?
1
Všetky ingrediencie pridáme do hrnca a privedieme do varu.
2
Znížime na miernu teplotu a varíme 5-10 minút, kým nezhustne.
3
Vyberieme hviezdičky badiánu a ovsené vločky rozmixujeme dohladka.
4
Na prípravu restovaných jabĺk pridáme jablká, škoricu a vodu do malej panvice. Ohrievame na miernom ohni 5 minút a jemne miešame.
Tip: Vločky môžeme podávať s ľubovoľným ovocím, orechmi, horkou čokoládou alebo orechovým maslom či domácou granolou.
Dobrú chuť :-)!
Dopraj svojmu telu nielen výborné a zdravé jedlo, ale tiež pohyb, ktorý dá tvojmu telu zabrať.
A vieš o tom, že na teba v našom e-shope čaká aj naša novinka? Neboj sa zapotiť a dať si do tela.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz