Čas prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- ½ pomela
- 2 ks mandarínky
- 1 ks zeleného jablka
- 150 g očisteného fenikla
- 1 mrkvu
- hrsť vlašských orechov
- 2 lyžice domáceho medu
- ½ lyžičky mletej škorice
- šťavu z polovice citróna
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme ošúpané a nakrájané mandarínky a jablko nakrájané na kocky aj so šupou.
3. Z fenikla očistíme vrchné listy, nakrájame na jemné pásiky a pridáme k šalátu spolu s nastrúhanou mrkvou.
4. Pridáme podrvené orechy, med a škoricu.
5. Dochutíme citrónovou šťavou a všetko spolu dobre premiešame.
6. Môžeme dať na 30 minút vychladiť do chladničky a podávať.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 300 g):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
937 kJ 223 kcal | 4 g | 41 g | 3 g | 4 g |
Vieš, že aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš samostatnú kapitolu venovanú receptom a šaláty? Okrem toho v nej nájdeš ďalších 12 kapitol, celkovo až 175 výživných receptov:
Fenikel môžeš využiť aj v týchto receptoch:
Šošovicovo-feniklové ragú: rýchly obed do 20 minút aj pre vegánov
Lahodné krémové rizoto s lososom a feniklom
Skvelá voľba na obed, ak si strážiš svoju líniu: Divina v šípkovej omáčke
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.