Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

Ukončenie zmeny typu členstva

Dokončenie zmeny typu členstva

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program Skvelá voľba na obed, ak si strážiš svoju líniu: Divina v šípkovej omáčke?

Skvelá voľba na obed, ak si strážiš svoju líniu: Divina v šípkovej omáčke

Vytlačiť

Dnes ti ukážem, ako chutne a nenáročne sa dá pripraviť divina. Toto mäso je úžasné najmä pre tých, čo si strážia svoju líniu, či držia diétu, pretože má nízky obsah tuku a cholesterolu. Je to vďaka tomu, že diviak žije v čistom lesnom prostredí a je neustále v pohybe za hľadaním potravy. Mäso chutí najlepšie v omáčke z červeného vína. Ja som do nej pridala ešte šípkový džem, čím mäso dostalo ešte lepší nádych. Ako prílohu som zvolila pečenú zeleninu, konkrétne bataty, fenikel a uvarenú špargľu. Poď si pozrieť recept. ;-)


Doba prípravy: 90 minút

Čo budeme potrebovať na 5 porcií?

  • 750 – 800 g mäsa z diviny (stehno alebo podľa chuti a ponuky)
  • 5 – 6 lyžíc olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • bobkový list
  • 1 cibuľu
  • cca 1 l vody
  • 2 – 3 lyžičky celej rasce
  • 2 lyžice šípkového džemu (40 g)
  • 150 ml červeného vína
  • zemiakový škrob (voliteľné)
  • 4 ks batatov (1 kg)
  • 2 ks feniklu (150 g)
  • 250 g zelenej/bielej špargle

Ako budeme postupovať?

1. Mäso je najlepšie pripraviť cez noc a nechať ho odležať v páci, ktorý pripravíme z 3 lyžíc olivového oleja, soli, čierneho korenia a bobkového listu.

2. Na ďalší deň na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a opekáme ho, aby sa zatiahlo. Podlejeme vodou do polovice mäsa, aby sa dusilo, nie varilo.

3. Mäso sledujeme a podľa potreby dolievame vodu alebo vývar. Ešte ho dochutíme soľou, korením, bobkovým listom a troškou rasce.

4. Dusíme ho asi 1 – 1,5 hodiny, závisí od typu mäsa. Asi po hodine pridáme červené víno, šípkový džem a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho.

5. Omáčku precedíme cez sitko, ak je potrebné, ešte dochutíme soľou, korením a rascou a podľa hustoty ju buď ešte zredukujeme, alebo zahustíme troškou zemiakového škrobu.

6. Bataty a fenikel očistíme a nakrájame na kolieska.

7. Bataty spolu s feniklom premiešame s olivovým olejom, soľou a čiernym korením, poukladáme na plech a dáme zapiecť do rúry na 180 °C asi na 20 minút.

8. Očistenú špargľu umyjeme a dáme zapariť na 6 minút do vriacej osolenej vody. Podávame ju chrumkavú.

maso z diviaka na cervenom vine

Keď sa ti najbližšie ocitne doma divina, už budeš vedieť, ako ju pripraviť. Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Ďalšie super recepty aj s mäskom nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:

kucharska kniha z fitka do kuchyne special

 

Ďalšie mäsové recepty:

Zajac v medovom kabátiku

Plnené kuracie prsia kozím syrom a bylinkami

Chrumkavá kuracinka obalená v syre

Iveta Kašická

Iveta Kašická

Redaktorka na Fitshaker
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)
Iveta Kašická

Článok bol pridaný dňa 16/06/2017 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéJedlá z mäsaRecepty   |   Autor: Iveta Kašická

Komentáre

Vyhľadávanie

Recepty z blogu v novej knihe

Recepty z blogu v novej knihe

Najčítanejšie články za 30 dní

×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.