Doba prípravy: 40 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 300 g zelenej špargle
- 200 g celozrnných talianskych cestovín TAGLIATELLE (pre deti radšej necelozrnné cestoviny)
- 100 g kvalitného masla
- čerstvé bylinky (napr. rozmarín, oregano, tymián)
- 50 g strúhaného syru Grada Padano
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme pre deti)
- 4 lyžice vody, v ktorej sa cestoviny varili
Ako budeme postupovať?
2. V inom hrnci dáme zovrieť vodu na cestoviny. Vodu dobre osolíme a cestoviny uvaríme podľa návodu.
3. Keď máme cestoviny a špargľu hotovú, v panvici rozohrejeme maslo, pridáme bylinky, cestoviny, špargľu a 4 lyžice vody, v ktorej sa cestoviny varili.
4. Dochutíme soľou, čiernym korením a posypeme syrom.
5. Všetko spolu dobre premiešame a môžeme podávať.
Tip: Recept môžeme podávať aj deťom od 1 roka, ale vynecháme korenie a radšej zvolíme necelozrnný typ cestovín.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 250 g):
Kalorické hodnoty | Tuky | Bielkoviny | Sacharidy | Vláknina |
489 kcal 2 055 kJ | 28 g | 17 g | 41 g | 2 g |
Skvelé inšpirácie na recepty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:
Páči sa ti, že tento recept je nenáročný na prípravu? Potom isto oceníš aj naše ďalšie tipy:
Bylinková ryba so špenátovým pyré
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.