
Ak si strážiš príjem sacharidov v strave, tento chlebík by ťa mohol osloviť. Chutí fantasticky a je veľmi nenáročný na prípravu, nepotrebuje kysnúť, nemusíš cesto miesiť, pripravíš ho aj bez nejakých pekárenských zručností, a to dokonca za 40 minút. Napriek tomu, že je bez múky a nízkokalorický, neodporúčam ho konzumovať na dennej báze.Prečítaj si viac o tom, prečo by sme orechové chlebíky a koláče nemali konzumovať na pravidelnej báze (bod 6 v článku).
Ako na to?
1
V mise tyčovým mixérom rozmixujeme tvaroh spolu s celými vajíčkami.
2
Pridáme pomleté orechy, psyllium, prášok do pečiva a soľ podľa chuti.
3
Všetko spolu dobre premiešame
4
Formu na biskupský chlebík s rozmerom 14 x 27 cm vystelieme papierom na pečenie a zmes do nej vyklopíme.
5
Vrch posypeme chia semienkami a rascou
6
Takto pripravený chlebík vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C a pečieme cca 40 minút.
7
Keď chlieb vychladne, môžeme ho podávať s Lučinou a pažítkou alebo s tým, na čo máme chuť
Výživové hodnoty na 1 porciu ((cca 30 g):):
380 kcal
89 kJ
T:
7 g
B:
5 g
S:
2 g
V:
1 g


Mnoho zdravých receptov, dokonca aj nízkokalorických, nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II či III:
Namiesto Lučiny môžeš vyskúšať ku chlebíku podávať aj tieto nátierky:
Domáca mrkvová nátierka zo slnečnicových semien, vhodná aj pre deti či vegánov
Lahodná cviklová nátierka: tento recept z červenej repy si obľúbiš!
Jesenná nátierka z pečenej zeleniny plná antioxidantov
Vynikajúca mrkvová nátierka s ricottou, Lučinou a mandľami
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.