Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Lahodná cviklová nátierka: tento recept z červenej repy si obľúbiš!

Hľadáš recept na cviklovú nátierku s lahodnou chuťou? Potom je to tvoj šťastný deň, pretože je tu! Sladká a korenistá súčasne a vďaka tomu sa dokonale hodí do chutných sendvičov či na hrianky. Tento recept sa určite stane tvojím obľúbeným, pretože nátierka z červenej repy je super ľahká, skutočne chutná a má krásnu žiarivú ružovú farbu! Poďme si ukázať, ako ju pripraviť.

Čas prípravy: 10 minút

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?


  • 1 väčšiu uvarenú cviklu

  • 1 jablko

  • 4 lyžice tekvicových semienok

  • 2 lyžice Lučiny (prípadne tvarohu)

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)


Ako budeme postupovať?

1. Cviklu a jablko si nakrájame na kocky.
2. Tekvicové semienka si jemne opečieme na suchej panvici alebo kým nezačnú praskať.
3. Všetky suroviny dáme do misky a ponorným mixérom mixujeme, až kým nezískame hladkú konzistenciu.
4. Natrieme na sendviče, toasty, hrianky, obľúbené pečivo a podávame so syrom a šalátom alebo ako dip.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez pečiva, cca 70 g):

















Kalorická hodnotaTukySacharidy BielkovinyVláknina
341 kJ
81 kcal
4 g7 g3 g1 g
 
cviklová nátierka
 
cviklova natierka
Dobrú chuť :-)!
 
Nauč sa pripravovať ďalšie zdravé recepty, napr. aj podľa kníh Z fitka do kuchyne špeciál I, II či III, kde nájdeš aj kapitoly zamerané na recepty na nátierky:
recepty na chudnutie
 
Aj tieto recepty z červenej repy ti môžu zachutiť:
Krémová cviklová polievka s jablkami a so sladkými zemiakmi
Krémové cviklové rizoto s kuracím mäsom: tip na pestrý, chutný a výživný obed
Dopraj si fantastický zdravý obed bez mäsa: cviklové fašírky s pološtiepkom pečené v rúre
Cviklové cupcakes, úplne bez cukru. Zdravá desiata aj pre deti od 1 roka
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.