Jesenná nátierka z pečenej zeleniny plná antioxidantov

Táto nátierka je nabitá antioxidantmi, vitamínmi a zdravými tukmi. Ľahko tak do seba prijmeme cez deň dosť zeleniny. Nátierku si môžeme dať hneď ráno na raňajky alebo sa hodí aj ako desiata, zdravá večera či dokonca predjedlo.

Čas prípravy: 35 minút + chladnutie

Čo budeme potrebovať na cca 12 porcií?

  • 2 sladké zemiaky
  • 1 väčšiu červenú papriku
  • 2 väčšie paradajky
  • 1 cuketu alebo baklažán
  • 3 lyžice olivového oleja
  • mleté čierne korenie
  • mletú červenú papriku
  • korenie čili (voliteľné, podľa chuti)
  • morskú/himalájsku soľ

Ako budeme postupovať?

1. Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.

2. Zeleninu si nakrájame na približne rovnaké kocky.

3. Dáme na pekáč, pridáme olivový olej, korenie, soľ a premiešame.

4. Pečieme 20 − 30 minút alebo kým nie je zelenina upečená a mäkká.

5. Upečenú zeleninu rozmixujeme na jemnú kašu, a ak je potrebné, ešte osolíme a okoreníme.

6. Podávame s obľúbeným pečivom, hriankami, chlebíkom, krekrami. Nátierku možno použiť aj ako dip k pečenému mäsu či do sendvičov. Neskúšala som ju sterilizovať, ale nemal by to byť problém.

zelenina

 

zeleninová nátierka

 

zeleninova natierka

 

papriková nátierka

Nech ti chutí ;-)!

 

Skvelé recepty na nátierky nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:

natierky recepty

 

Ak máš rada bataty, pozri si aj ďalšie skvelé recepty s nimi:

Tip na rýchly zdravý obed bez mäsa: Budha bowl s pečeným batatom a tofu

Bataty plnené bryndzou: jednoduchý recept len z pár ingrediencií

Rukolový šalát s kozím syrom, pečeným batatom a hroznom: zdravá večera do 25 minút

Šťavnatá batatová frittata s červenou cibuľou a fetou

Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 12/10/2020 a zaradený do kategórie: NátierkyRaňajkyReceptyVeganVegetariánske   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre