Kelový prívarok mnohí z nás poznajú zo školských jedální podávaný s mastnou fašírkou. Ak máš od tých čias na toto jedlo zlé spomienky, je čas napraviť to. Ja som ho inovovala na naozajstnú pochúťku. Z dostupných a bežných surovín si môžeš vyčarovať nielen rýchlu, ale aj chutnú večeru. Tak nech ti chutí!
KEL: Zelenina bohatá na železo, vitamíny K, A, C a minerály mangánu a medi. Má vysoký obsah vlákniny a nízku kalorickú hodnotu. Nemá žiaden tuk. V keli sa nachádza veľké množstvo antioxidantov. Je obzvlášť bohatý na kerotenoidy a flavonidy. Tieto látky chránia naše telo pred stresom a posilňujú naše zdravie.
Ako na to?
1
Kel očistíme od vrchných listov a nakrájame na rezančeky.
2
Na olivovom oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájaný kel, podlejeme trochou vody a dusíme.
3
Keď sa voda odparí pridáme cottage cheese a dusíme dovtedy, kým sa nerozpustí.
4
Dochutíme soľou a odstavíme. Nakoniec pridáme hustý biely jogurt, kôpor a premiešame.
5
Podávame s volským okom a domácim chlebom.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.