Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 2 ks kuracích pŕs (cca 400 g)
- 100 g mäkkého kozieho syra (žervé)
- 6 sušených paradajok
- čerstvé bylinky (oregano, tymian)
- 2 ks cesnaku
- soľ
- ½ väčšieho zeleru
- olivový olej
- petržlenovú vňať a citrón na ozdobenie
Ako budeme postupovať?
1. Kuracie prsia umyjeme, v najširšom mieste rozkrojíme a jemne naklepeme.
2. V miske si zmiešame kozí syr, čerstvé bylinky, cesnak a na drobno nakrájané sušené paradajky. Dochutíme soľou.
3. Takto pripravenú zmes natrieme na kuracie prsia. Preložíme a špáradlami zabezpečíme, aby nám pri pečení syr nevytekal.
4. Na panvici si rozohrejeme olej a kuracie prsia prudko opečieme z oboch strán.
5. Opečené kuracie prsia preložíme na alobal a pevne zabalíme. Každý kus zabalíme zvlášť. Vložíme do zapekacej misy a pečieme v rúre cca 25 minút pri teplote 200 stupňov.
6. Zeler si ošúpeme a nakrájame na tenké hranolky. Poukladáme na plech alebo do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre pri 200 stupňoch do hneda.
7. Keď máme mäso a hranolky hotové, dozdobíme petržlenovou vňaťou a citrónom a môžeme podávať.
Výživové hodnoty 1 porcie:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
2 295 kj 546 kcal | 19 g | 15 g | 69 g |
Ďalšie tipy na večeru s mäskom:
Kuracie kúsky v syre s kuskusom
Ryžové rezance s kuracím mäsom
Zapekaná brokolica s kuracím mäsom
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.