Lahodný recept na mandľové vafle s malinovo-bazalkovou polevou je spojením jasných, teplých sladkých chutí s kyslými.
Tieto vafle majú všetky príchute, ktoré milujem – mandľovú, malinovú, bazalkovú. Sú neuveriteľne mäkké s jemnou chrumkavou kôrkou. Túto kombináciu ti odporúčam vyskúšať. Bola to láska na prvé zahryznutie. Vafle si zamilovala aj moja rodina.
Tento víkend sme ich robili už dvakrát. Brali sme si ich so sebou na piknik, dali sme si ich poobede ako dezert a zachránili nás ako mňamka, keď mal syn na ihrisku záchvat hladu 😊.
Ako na to:
1
Na prípravu malín: Môžete pripraviť napríklad večer. Mrazené maliny si uvaríme v malom hrnci s pomarančovou šťavou. Varíme, kým z malín nemáme kašu, cca 10 minút. Na konci pridáme med a nakrájanú bazalku. Necháme vychladnúť.
2
Na výrobu vaflí: Zohrejeme si vafľovač.
3
Zmiešame kokosový olej, vaječné žĺtky a med vo veľkej mise, kým nebudú hladké. Zašľaháme vanilku, mandľový extrakt a mandľovú múku, potom pridáme mandľové mlieko a soľ a šľaháme, kým sa nespoja.
4
Nakoniec pridáme múku a kypriaci prášok. Všetko spolu poriadne premiešame.
5
Nakoniec si ešte vyšľaháme sneh z bielkov a pridáme k cestu. Opäť poriadne premiešame.
6
Zmes nadávkujeme do vafľovača a pečieme, kým nie sú vafle zvonku chrumkavé. Každý vafľovač je iný, takže čas si postrážte.
7
Vafle podávame s malinovou polevou, môžete si k tomu pridať ešte čerstvé ovocie a jogurt. Super chutia aj čisté a vychladnuté.
Príjemné maškrtenie 😋!
V našej kuchárke Z Fitka do kuchyne 2 objavíš ďalšie zdravé maškrty. Teraz ju navyše dostaneš od nás zadarmo, ku kúpe ročného členstva!
Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám 🤩:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz