Čo budeme potrebovať?
Na cesto:
- 200 ml mlieka (môže byť aj rastlinné)
- 5 lyžíc pšenových vločiek (pokojne použi aj iné, ktoré máš rada)
- 1 vajce
- 1 lyžičku bourbon vanilky
- 1 lyžičku vínneho kameňa (prášok do pečiva)
- štipku soli
- 1 lyžicu xylitolu (alebo iného sladidla, napr. trstinového či kokosového cukru)
- maslo alebo kokosový olej na potretie panvice/vaflovača
Na ozdobenie:
- ovocie
- jogurt
- domáci lekvár
- javorový sirup
Ako budeme postupovať?
1. Postup je veľmi jednoduchý - všetky zložky spolu vymiešame, najlepšie mixérom, a necháme cez noc odpočívať v chladničke, aby sa dokonale prepojili.
2. Na druhý deň cesto znovu dobre premiešame. Ak je priveľmi husté, prilejeme troška mlieka.
3. Jemne maslom potrieme panvicu alebo vaflovač a nalejeme naň primerané množstvo zmesi.
4. Opekáme z oboch strán do hneda a podávame s obľúbeným ovocím, jogurtom, či džemom alebo len pokvapkané javorovým sirupom.
Ďalšie raňajkové inšpirácie pre zaľúbencov:
Valentínske raňajky rýchlo a zdravo
Hriešne dobré lievance 2 x inak
Raňajkový banánový chlebík
Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).