Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Banánové ovsené vafle s orechmi

35 min
4 porcie
cesto na vafle

Potrebujeme: 

  • 2 zrelé roztlačené banány
  • 1 a ½ šálky mlieka (živočíšneho alebo rastlinného)
  • 3-4 lyžice domáceho medu
  • 2 lyžice kvalitného masla
  • 4 šálky pomletých ovsených vločiek
  • 3 lyžičky sódy bikarbóny
  • 2 lyžice mletej škorice
  • 2 lyžice vanilkového extraktu, vanilky alebo vanilkovej príchute
  • ½ lyžičky soli
  • 1-2 hrste nasekaných vlašských orechov (množstvo podľa chuti)
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • poleva: ovocie, orechy, orechové maslo, čokoláda, jogurt
cesto na vafle

Opäť mám pre teba recept, pri ktorom zužitkuješ zrelé banány. Tieto vafle sú prirodzene sladké, nadýchané, sýte, husté, vzdušné a plné banánov, škorice a príchute ovsených vločiek. Zapracovala som do cesta vlašské orechy, pretože obsahujú veľa omega-3 mastných kyselín a aj preto, že sa práve začala ich sezóna.

Ako na to?

1

Nahrejeme si vafľovač.

2

Vo väčšej miske si zmiešame roztlačené banány, mlieko, med a maslo. Kto nechce hrudky, môže zmes rozmixovať ponorným mixérom.

3

V druhej miske zmiešame pomleté ovsené vločky, sódu bikarbónu, škoricu, vanilku, soľ a vlašské orechy.

4

Sypkú zmes nasypeme k vlhkej a poriadne premiešame.

5

Pred dávkovaním si vafľovač jemne natrieme olejom.

6

Zmes nadávkujeme do vafľovača a pečieme cca 5 – 10 minút, záleží na type vafľovača. Otvárať, až keď sú vafle upečené.

7

Podávame s ovocím, jogurtom, orechmi či orechovým maslom, džemom. Proste čo máte doma alebo na čo máte chuť.

Výživové hodnoty na 1 ks:

372 kcal

1565 kJ

T:

11 g

B:

9 g

S:

56 g

V:

5 g

recept na wafle
vafle recept
domáce vafle

Krásne ráno a dobrú chuť :-)!

Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.

orieškový krém
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.