Opäť mám pre teba recept, pri ktorom zužitkuješ zrelé banány. Tieto vafle sú prirodzene sladké, nadýchané, sýte, husté, vzdušné a plné banánov, škorice a príchute ovsených vločiek. Zapracovala som do cesta vlašské orechy, pretože obsahujú veľa omega-3 mastných kyselín a aj preto, že sa práve začala ich sezóna.
Ako na to?
1
Nahrejeme si vafľovač.
2
Vo väčšej miske si zmiešame roztlačené banány, mlieko, med a maslo. Kto nechce hrudky, môže zmes rozmixovať ponorným mixérom.
3
V druhej miske zmiešame pomleté ovsené vločky, sódu bikarbónu, škoricu, vanilku, soľ a vlašské orechy.
4
Sypkú zmes nasypeme k vlhkej a poriadne premiešame.
5
Pred dávkovaním si vafľovač jemne natrieme olejom.
6
Zmes nadávkujeme do vafľovača a pečieme cca 5 – 10 minút, záleží na type vafľovača. Otvárať, až keď sú vafle upečené.
7
Podávame s ovocím, jogurtom, orechmi či orechovým maslom, džemom. Proste čo máte doma alebo na čo máte chuť.
Výživové hodnoty na 1 ks:
372 kcal
1565 kJ
T:
11 g
B:
9 g
S:
56 g
V:
5 g
Krásne ráno a dobrú chuť :-)!
Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz