Je čas jarnej zeleniny. Ja v tomto období milujem reďkovku a mladú cibuľku. Najradšej ich konzumujem čerstvé. Niekedy sa mi však stane, že ich kúpim trochu viac. Preto, aby sa mi zeleninka neznehodnotila, zvyknem ju nakladať ako šalát. V chladničke vydrží veľmi dlho napriek tomu, že ju nesterilizujem. A chutí naozaj výborne.
Ako na to?
1
Reďkovku umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.
2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na prúžky.
3
Mladú cibuľku nakrájame na kolieska aj s vňaťou.
4
Poháriky umyjeme. Do každého dáme trstinový cukor, soľ a ocot.
5
Zalejeme trochou horúcej vody, aby sa rozpustil cukor. Dobre premiešame.
6
Do každého pohárika striedavo natlačíme reďkovku, červenú cibuľu a mladú cibuľku.
7
Pohárik dolejeme teplou vodou a zavrieme viečkom.
8
Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky.
9
Môžeme konzumovať na druhý deň ako prílohu.
Výživové hodnoty na 1 ks (pohárik):
97 kcal
406 kJ
T:
0 g
B:
1 g
S:
22 g
V:
2 g
Ak vyskúšaš, nezabudni dať vedieť, ako sa ti tento tip na recept osvedčil. Poteším sa. :-)
Tipy na chutné recepty nájdeš aj v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.