Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Domáce orechové maslo so škoricou a s medom

20 min
NaN
orechový krém

Potrebujeme: 

  • 3 šálky vlašských orechov
  • ½ lyžičky soli
  • 2-3 lyžičky škorice (podľa chuti)
  • 2 lyžice domáceho medu
orechový krém

Toto domáce orechové maslo je plné chutí medu a škorice a hodí sa tak na čerstvý chlebík, ako aj na hrianky, palacinky, vafle. Môžeš si ho pridať do jogurtu alebo ovsených vločiek či koláčov. Vlašské orechy majú zo všetkých orechov najvyššie množstvo antioxidantov a omega-3 mastných kyselín, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu pri prevencii srdcových chorôb. Tak na čo čakáš? Vytiahni kuchynský robot a začni miešať svoje vlastné škoricovo-medové orechové maslo!

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 170 ˚C. Plech si vyložíme papierom na pečenie a vysypeme naň vlašské orechy.

2

Pečieme 8-10 minút alebo kým nie sú orechy jemne upečené. Necháme 5 minút vychladnúť.

3

Vychladené orechy dáme do mixéra, pridáme soľ, škoricu, med.

4

A mixujeme, kým nie je zmes krémová. Pravidelne zastavíme a zoškrabeme zmes z bokov. Ak chceme zmes redšiu, pridáme po troške vodu a upravíme si hustotu podľa seba. Prípadne si maslo osladíme a okoreníme podľa seba.

5

Hotové orechové maslo si dáme do skla a takto vydrží v chladničke aj 3 mesiace. Podávame s obľúbenou prílohou, napríklad hrianky, čerstvé pečivo, jogurt, vafle, palacinky, koláče, vločky...

Výživové hodnoty na 1 porciu (1 čajová lyžička to je cca 15 g ):

10 kcal

423 kJ

T:

9 g

B:

2 g

S:

3 g

V:

1 g

najlepší orechový krém

Nech sa ti tvoje maslo vydarí! Pochváľ sa potom s výsledkom.

Recepty na vafle, palacinky a iné, kde budeš vedieť svoje orechové maslo využiť nájdeš aj v našich knihách:

fitness strava
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.