Začínajúce leto so sebou prináša aj nové sezónne ovocie či zeleninu ako napríklad aj rebarboru.
Tak šťavnatú a kyselkavú zároveň! Dva dôvody, prečo by sme ju mali použiť ako ingredienciu do koláča. A nie do hocijakého!
Pripravila som pre vás nadýchaný rebarborový koláč v bezlepkovom variante, ktorý v sebe dokonale snúbi chute leta.
Poďte si ho so mnou upiecť a vychutnať si tak pri ňom zaslúženú pohodičku v spoločnosti slnečných lúčov 😊.
Ako na to:
1
Žĺtka vymiešame s cukrom do penista. Za stáleho miešanie pridáme po lyžiciach striedavo olej a vodu.
2
Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom bez fosfátov.
3
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do žĺtkového cesta. Na vymastený a vysypaný plech nalejeme cesto. Na cesto poukladáme na kocky nakrájanú rebarboru (ktorú sme zbavili hornej vrstvy a očistili) a očistené a nakrájané jahody.
4
Necháme piecť vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 165°C cca 25 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť.
TIP: Podávame s lyžicou kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu a lístkom čerstvej mäty.
Prajem krásne pečenie a ešte lepšie vychutnávanie 😊.
V našej kuchárke Z Fitka do kuchyne 2 objavíš ďalšie zdravé maškrty. Teraz ju navyše dostaneš od nás zadarmo, ku kúpe ročného členstva!
Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám 🤩:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.