Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 25 ks?
- 500 ml mandľového mlieka
- 2 vajíčka
- 50 g trstinového cukru (ak robíme recept pre deti od 2 r., stačí 30 g, ak robíme recept pre deti od 1 r., cukor nahradíme 2 lyžicami domáceho medu, alebo pokojne aj vynecháme)
- štipku morskej/himalájskej soli
- 2 lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
- 1/4 lyžičky mletej škorice
- 2 jablká (cca 200 g)
- 300 g polohrubej špaldovej múky
- olivový alebo arašidový olej na potretie panvice
Ako budeme postupovať?
2. Všetko poriadne premiešame.
3. Jablká očistíme, nastrúhame a pridáme do cesta.
4. Na koniec pridáme do cesta múku.
5. Pripravíme panvicu na lievance, jemne ju potrieme olivovým alebo arašidovým olejom a pečieme lievance na malom až strednom stupni z oboch strán dozlatista.
Tip: Lievance podávame s bielym jogurtom, orechami, medom či agáve sirupom. Výborne chutia aj s domácim džemom či tvarohom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
67 kcal
282 kJ
T:
1.5 g
B:
2 g
S:
12 g
V:
1 g
Viac chutných raňajkových inšpirácií na slano či na sladko s informáciou, či sú vhodné aj pre deti (a od koľkých rokov) nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
Vyskúšaj aj:
Cviklovo-cuketové lievance, ktoré môžu aj deti od 1 roka
Jogurtovo-mrkvové lievance vhodné aj pre deti od 1 roka
Tvarohové lievance bez droždia: tip na raňajky aj pre deti od 1 roka
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov