Mäkučký, šťavnatý a tak osviežujúci. To je môj čokoládovo-mrkvový koláč s ringlotami. Vhodný je aj pre všetkých celiatikov. Ideálny na letné garden party, opekačky, stanovačky, jednoducho pochutíš si na ňom všade a s každým. Poďme sa teda pustiť do pečenia.
Ako na to?
1
Horkú čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme nabok.
2
Rúru dáme vyhriať na 180°C.
3
Plech s rozmerom 20×30 cm vymastíme maslom a vysypeme strúhaným kokosom alebo bezlepkovou strúhankou.
4
Celé vajíčka vyšľaháme s trstinovým a vanilkovým cukrom do peny, prilejeme rozpustenú a vychladnutú čokoládovú zmes.
5
Za stáleho miešania po lyžiciach primiešavame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Napokon do cesta primiešame nastrúhanú mrkvu.
6
Malo by vzniknúť celkom husté cesto, ktoré vylejeme do vopred pripraveného plechu.
7
Navrch poukladáme umyté a na polovičky nakrájané ringloty. Pečieme cca 30 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 90 g):
226 kcal
952 kJ
T:
13 g
B:
3 g
S:
22 g
V:
2 g
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.