Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekané škoricové palacinky na plechu, ktoré prevoňajú celý dom

30 min
15 porcií
škoricove palacinky

Potrebujeme: 

  • 2 ½ šálky mlieka
  • 2 ½ lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžicu vanilkového extraktu
  • ½ šálky bieleho jogurtu
  • 6 lyžíc oleja
  • 3 šálky hladkej špaldovej alebo celozrnnej múky
  • 2-3 lyžice trstinového cukru (alebo podľa vlastnej chuti)
  • 2 lyžice prášku do pečiva bez fosfátov
  • ¾ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky sódy bikarbóny
  • ⅔ šálky trstinového cukru
  • 1 polievkovú lyžicu škorice
škoricove palacinky

Nadýchané, jemné a plné škoricovej chuti! Budeš chcieť zdvojnásobiť dávku! Ak máš rada škoricové rolky a tiež palacinky, do týchto sa zblázniš. Už žiadne postávanie pri sporáku a netrpezlivé čakanie na obrátenie každej palacinky. Urob cesto, nalej a vlož do rúry na pečenie. Kým sa pečú, môžeš robiť iné veci!

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 220 ˚C.

2

Do strednej misky pridáme mlieko, citrónovú šťavu a vanilku, biely jogurt a olej.

3

V samostatnej veľkej miske zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a sódu bikarbónu.

4

Pridáme mokré prísady k suchým, potom ich zmiešame a v prípade potreby zoškrabeme boky. Pred nalievaním nechajte zmes odstáť aspoň 5 minút.

5

Plech vyložíme papierom na pečenie, môžeme použiť väčší plech na tenšie palacinky alebo menší na hrubšie.

6

Nalejeme všetko cesto a rovnomerne ho rozotrieme. V malej miske zmiešame trstinový cukor a škoricu. Lyžicou posypeme malé množstvá na vrch cesta. Pomocou noža alebo vidličky vytvoríme v cestíčku špirály.

7

Vložíme do rúry a pečieme 12-15 minút.

8

Podávame s obľúbenou prílohou.

najlepšie palacinky

Dobrú chuť 😊!

Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.

fitshaker eshop
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.