Nadýchané, jemné a plné škoricovej chuti! Budeš chcieť zdvojnásobiť dávku! Ak máš rada škoricové rolky a tiež palacinky, do týchto sa zblázniš. Už žiadne postávanie pri sporáku a netrpezlivé čakanie na obrátenie každej palacinky. Urob cesto, nalej a vlož do rúry na pečenie. Kým sa pečú, môžeš robiť iné veci!
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 220 ˚C.
2
Do strednej misky pridáme mlieko, citrónovú šťavu a vanilku, biely jogurt a olej.
3
V samostatnej veľkej miske zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a sódu bikarbónu.
4
Pridáme mokré prísady k suchým, potom ich zmiešame a v prípade potreby zoškrabeme boky. Pred nalievaním nechajte zmes odstáť aspoň 5 minút.
5
Plech vyložíme papierom na pečenie, môžeme použiť väčší plech na tenšie palacinky alebo menší na hrubšie.
6
Nalejeme všetko cesto a rovnomerne ho rozotrieme. V malej miske zmiešame trstinový cukor a škoricu. Lyžicou posypeme malé množstvá na vrch cesta. Pomocou noža alebo vidličky vytvoríme v cestíčku špirály.
7
Vložíme do rúry a pečieme 12-15 minút.
8
Podávame s obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť 😊!
Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz