Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Mangová karí pasta vhodná ako omáčka (nielen) k mäsu, dip k zelenine aj nátierka na pečivo

10 min
12 porcií
mangova omacka

Potrebujeme: 

  • 1 hrnček slnečnicových semien (cca 180 g)
  • ½ čerstvého manga
  • ½ jablka
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 citrón
  • 1 lyžičku korenia karí
  • ½ lyžičky garam masala
  • ½ lyžičky kurkumy
  • 2 lyžice domáceho medu
  • 1 lyžicu dijonskej horčice
  • morskú/himalájsku soľ
mangova omacka

Táto pasta má viacero využití. Môžete ju jesť ako výbornú exotickú nátierku s chlebom alebo ju použiť ako základ pri príprave rôznych jedál s nádychom Indie.

Ako na to?

1

Všetky suroviny dáme do mixéra a rozmixujeme na pastu. Ak by bola veľmi hustá, stačí pridať lyžicu vody. Pasta by mala mať hustejšiu konzistenciu.

2

Dáme ju do hermeticky uzatvárateľného skleneného pohára a uskladníme v chladničke.

Tip: Podávame ako nátierku na čerstvý kváskový chlebík. Môžeme podávať aj ako exotický dip k mrkve alebo slaným sušienkam.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

149 kcal

628 kJ

T:

10 g

B:

4 g

S:

9 g

V:

2 g

mangová omáčka k masu
kari dresing

Dobrú chuť :-)!

Recepty na domáce pečivo, cestoviny či iné hlavné jedlá, ku ktorým sa hodí mangová omáčka nájdeš aj v našich knihách:

Fotka autora
Stanka Šišková
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.