Táto pasta má viacero využití. Môžete ju jesť ako výbornú exotickú nátierku s chlebom alebo ju použiť ako základ pri príprave rôznych jedál s nádychom Indie.
Ako na to?
1
Všetky suroviny dáme do mixéra a rozmixujeme na pastu. Ak by bola veľmi hustá, stačí pridať lyžicu vody. Pasta by mala mať hustejšiu konzistenciu.
2
Dáme ju do hermeticky uzatvárateľného skleneného pohára a uskladníme v chladničke.
Tip: Podávame ako nátierku na čerstvý kváskový chlebík. Môžeme podávať aj ako exotický dip k mrkve alebo slaným sušienkam.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
149 kcal
628 kJ
T:
10 g
B:
4 g
S:
9 g
V:
2 g
Dobrú chuť :-)!
Recepty na domáce pečivo, cestoviny či iné hlavné jedlá, ku ktorým sa hodí mangová omáčka nájdeš aj v našich knihách:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.