Doba prípravy: 40 minút
Čo budeme potrebovať cca 20 porcií?
- 2 mäkšie banány
- 2 lyžice domáceho medu
- 3 vajíčka
- 200 ml mandľového mlieka
- 3 lyžice kokosového oleja + 1 lyžicu na vymastenie formy
- 100 g hladkej špaldovej celozrnnej múky (príp. bezlepkovú)
- 100 g makovej múky
- 1 lyžičku kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
- 1 zrelé mango
Ako budeme postupovať?
2. Vajíčka vyšľaháme spolu s banánovou zmesou do jemnej peny.
3. Pridáme vlažné mandľové mlieko a kokosový olej.
4. Na koniec do zmesi pridáme obe múky a kypriaci prášok.
5. Formu na pečenie s rozmermi 25 x 25 cm jemne potrieme kokosovým olejom a vlejeme do nej stredne husté cesto.
6. Na vrch poukladáme na kocky nakrájané zrelé mango.
7. Pečieme 30-35 minút pri teplote 180 °C.
Tip: Do tohto koláčika sa veľmi hodí aj drobné ovocie ako maliny či čučoriedky. Namiesto makovej múky môžeme použiť mletý mak, ale asi bude potrebné pridať viac mlieka. Je potrebné to odsledovať.
Kopec receptov na chutné koláče od výmyslu sveta nájdeš aj v našich knihách:
Vyskúšať môžeš aj tieto recepty:
Obrátený hruškovo-makový koláč úplne bez lepku!
Domáci chlieb z makovej múky
Sladučké mango-špenátové smoothie: tip na rýchle raňajky či desiatu
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov