U nás doma sa to v nedeľu nezaobíde bez koláča. Dávame prednosť koláčom plných kvalitných ingrediencií namiesto ťažkých krémových zákuskov. Taký je presne aj dnešný recept. Nájdeš v ňom obľúbenú kombináciu sliviek a maku. A ak na vysypanie formy použije bezlepkovú múku, pochutia si na nej určite aj celiatici. Poď spoznať recept na čoko-proteínové brownie s makom a slivkami.
Čo budeme potrebovať na 24 ks?
- 4 vajíčka
- 100 g domáceho medu
- 180 g horkej čokolády s vysokým podielom kakaa
- 100 g kvalitného masla
- 200 g mletého maku
- 1 bio čokoládový puding
- 18 g kypriaceho prášku bez fosfátov
- 100 g proteínu
- 600 g sliviek
Ako budeme postupovať?
2. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s maslom.
3. K vyšľahaným vajíčkam pridáme mletý mak, bio puding, kypriaci prášok a proteín.
4. Všetko spolu premiešame.
5. Nakoniec pridáme roztopenú čokoládu s maslom a dôkladne zmiešame.
6. Pripravenú zmes vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Mal by to byť vyšší plech o rozmere 36 x 24 cm.
7. Slivky umyjeme, zbavíme kôstok a poukladáme na vrch koláča.
8. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C na 20 minút, potom teplotu znížime na 160 stupňov a dopekáme ešte 15 minút.
9. Po dopečení vyberieme koláč z rúry a necháme dôkladne vychladnúť.
TIP: Môžeme ho dať vychladiť aj do chladničky.
Výživové hodnoty na 1 ks (rozmer 6 x 6 cm):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
839 kJ 199 kcal | 11 g | 14 g | 8 g |
Nezabudni, že kopec zdravých sladkostí nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.