Lahodná teplá alebo studená, na desiatu, obed alebo večeru. Táto jarná frittata chutí neodolateľne kedykoľvek.
Ako na to?
1
V panvici si roztopíme maslo a dozlata spolu opečieme na mesiačiky pokrájanú cibuľu a reďkovky, ktoré si prekrojíme na polovice.
2
Medzitým si predhrejeme rúru na 200 ˚C a vymastíme malý pekáč alebo liatinovú panvicu olejom.
3
Vajíčka si rozmiešame, pridáme nastrúhaný syr, najemno nasekané bylinky a soľ. Všetko spolu premiešame.
4
Keď máme opečenú cibuľku s reďkovkami, dáme ich na spodok vymasteného pekáča, pridáme špenát a zalejeme vajíčkami. Vrch si môžeme okoreniť čiernym korením alebo čili.
5
Pečieme 15 – 20 minút alebo kým vajíčka nestuhnú a vrch nie je pekne zlatý.
6
Podávame so šalátom, s čerstvým pečivom, plackami...
Výživové hodnoty na 1 porciu:
346 kcal
1455 kJ
T:
25 g
B:
24 g
S:
5 g
V:
1 g
Nech ti chutí 😊.
Pozývame ťa do tohtoročnej 60-dňovej Výzvy do plaviek 🤗.
Ani tento rok nebude chýbať naša spoločná jazda, na ktorej odhalíš svoju silu, odvahu a sebavedomie ❤️. Čaká ťa nielen nadupaný program pre začiatočníkov aj pokročilých, ale takisto stravovacie videá s výživovým odborníkom Mgr. Michalom Páleníkom a rozhovory s fitshakeráčkami, ktoré sa podelia so svojimi silnými príbehmi.
Tak si nenechaj nič ujsť a pridaj sa k nám! Už 6. mája začíname 👇.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz