Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Lahodná frittata s pečenými reďkovkami a so špenátom

35 min
3 porcie
frittata

Potrebujeme: 

  • 1 lyžicu masla
  • 150 g reďkoviek
  • 1 menšiu červenú cibuľu/pór/jarnú cibuľku
  • 6 vajíčok
  • 125 g mozzarelly/čedaru/goudy
  • 30 g čerstvých byliniek (napríklad bazalky, medvedieho cesnaku, pažítky, petržlenovej vňate)
  • morskú/himalájsku soľ podľa chuti
  • 2-3 hrste čerstvého špenátu
frittata

Lahodná teplá alebo studená, na desiatu, obed alebo večeru. Táto jarná frittata chutí neodolateľne kedykoľvek.

Ako na to?

1

V panvici si roztopíme maslo a dozlata spolu opečieme na mesiačiky pokrájanú cibuľu a reďkovky, ktoré si prekrojíme na polovice.

2

Medzitým si predhrejeme rúru na 200 ˚C a vymastíme malý pekáč alebo liatinovú panvicu olejom.

3

Vajíčka si rozmiešame, pridáme nastrúhaný syr, najemno nasekané bylinky a soľ. Všetko spolu premiešame.

4

Keď máme opečenú cibuľku s reďkovkami, dáme ich na spodok vymasteného pekáča, pridáme špenát a zalejeme vajíčkami. Vrch si môžeme okoreniť čiernym korením alebo čili.

5

Pečieme 15 – 20 minút alebo kým vajíčka nestuhnú a vrch nie je pekne zlatý.

6

Podávame so šalátom, s čerstvým pečivom, plackami...

Výživové hodnoty na 1 porciu:

346 kcal

1455 kJ

T:

25 g

B:

24 g

S:

5 g

V:

1 g

frittata recept

Nech ti chutí 😊.

Pozývame ťa do tohtoročnej 60-dňovej Výzvy do plaviek 🤗.

Ani tento rok nebude chýbať naša spoločná jazda, na ktorej odhalíš svoju silu, odvahu a sebavedomie ❤️. Čaká ťa nielen nadupaný program pre začiatočníkov aj pokročilých, ale takisto stravovacie videá s výživovým odborníkom Mgr. Michalom Páleníkom a rozhovory s fitshakeráčkami, ktoré sa podelia so svojimi silnými príbehmi.

Tak si nenechaj nič ujsť a pridaj sa k nám! Už 6. mája začíname 👇.

výzva do plaviek
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.