Táto letno-jesenná frittata predstavuje najlepší spôsob, ako použiť akékoľvek zvyšky paradajok a cukety zo záhrady alebo z farmárskeho trhu. Pripravíš ju ľahko a rýchlo a možno ju prispôsobiť podľa svojej chuti alebo podľa toho, čo máš doma. Môžeš ju vychutnať na raňajky alebo ako rýchly a praktický obed či večeru. Toto je super spôsob, ako vyčistiť chladničku pred ďalším nákupom potravín.
Ako na to?
1
Rozmiešame vajíčka, ktoré osolíme a okoreníme.
2
Na panvici zohrejeme olivový olej, na ktorom si opečieme na kolieska nakrájanú cuketu. Opekáme ju 10 minút.
3
Potom pridáme na tenšie kolieska nakrájané paradajky, zalejeme vajíčkami a na vrch poukladáme mozzarellové guľôčky.
4
Pečieme na miernom ohni 5-8 minút alebo kým nie je vajíčko tuhé. Hotové posypeme čerstvými bylinkami.
5
Podávame s miešaným šalátom, so zeleninou alebo s chrumkavým kváskovým chlebom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
470 kcal
1977 kJ
T:
33 g
B:
30 g
S:
11 g
V:
3 g
Dobrú chuť 😊.
Miluješ skôr sladké raňajky? Potom sú pre teba naše raňajkové kaše ako stvorené. Navštív náš e-shop a vyber si tú svoju.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz