Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jednoduchá a rýchla cuketovo-paradajková frittata

30 min
2 porcie
cuketova frittata

Potrebujeme: 

  • 4 vajíčka
  • morskú/himalájsku soľ
  • čierne mleté korenie
  • sladkú mletú červenú papriku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 menšiu cuketu
  • 2-3 stredne veľké paradajky
  • 125 g malých guľôčok mozzarelly
  • čerstvé bylinky na podávanie
cuketova frittata

Táto letno-jesenná frittata predstavuje najlepší spôsob, ako použiť akékoľvek zvyšky paradajok a cukety zo záhrady alebo z farmárskeho trhu. Pripravíš ju ľahko a rýchlo a možno ju prispôsobiť podľa svojej chuti alebo podľa toho, čo máš doma. Môžeš ju vychutnať na raňajky alebo ako rýchly a praktický obed či večeru. Toto je super spôsob, ako vyčistiť chladničku pred ďalším nákupom potravín.

Ako na to?

1

Rozmiešame vajíčka, ktoré osolíme a okoreníme.

2

Na panvici zohrejeme olivový olej, na ktorom si opečieme na kolieska nakrájanú cuketu. Opekáme ju 10 minút.

3

Potom pridáme na tenšie kolieska nakrájané paradajky, zalejeme vajíčkami a na vrch poukladáme mozzarellové guľôčky.

4

Pečieme na miernom ohni 5-8 minút alebo kým nie je vajíčko tuhé. Hotové posypeme čerstvými bylinkami.

5

Podávame s miešaným šalátom, so zeleninou alebo s chrumkavým kváskovým chlebom.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

470 kcal

1977 kJ

T:

33 g

B:

30 g

S:

11 g

V:

3 g

vaječná frittata

Dobrú chuť 😊.

Miluješ skôr sladké raňajky? Potom sú pre teba naše raňajkové kaše ako stvorené. Navštív náš e-shop a vyber si tú svoju.

raňajková kaša
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.