Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jarná zeleninová frittata s kozím syrom a bylinkami

45 min
3 porcie
zeleninová frittata

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice masla/olivového oleja
  • 2 nakrájané jarné cibuľky
  • 100 g zelených fazuliek (alebo špargle)
  • 100 g hrášku
  • 100 g ružičkového kelu
  • 2-3 hrste čerstvého špenátu
  • morskú/himalájsku soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • 6 vajíčok
  • ½ šálky gréckeho jogurtu
  • 100 g kozieho syra (prípadne fety/balkánskeho syra)
  • čerstvé bylinky – petržlenovú vňať/kôpor/bazalku/pažítku
zeleninová frittata

Táto jarná frittata je ohromujúce jedlo na jednej panvici nabité najjemnejšou jarnou zeleninou, krémovým kozím syrom a čerstvými bylinkami. Môžeš ju vychutnať ako raňajky aj ako večeru.

Rada pripravujem recepty na frittatu. Obľubujem ich preto, že sú ľahké, ale pôsobivé! Frittata je skvelým spôsobom, ako využiť sezónne produkty, a je rovnako jednoduchá ako varenie zeleniny, nalievanie rozšľahaných vajíčok a pečenie, kým nie je dokonale nadýchaná.

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 200 ˚C.

2

Na väčšej panvici vhodnej do rúry zohrejeme na strednom ohni olej alebo maslo. (Ak nemáme panvicu do rúry, zeleninu si najprv pripravíme v panvici a potom ju premiestnime na pekáč.) Pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a dusíme 3-4 minúty.

3

Potom pridáme fazuľky, hrášok, kel a dusíme ďalšie 1-2 minúty.

4

Pridáme baby špenát, soľ a korenie a dusíme 1-2 minúty alebo kým špenát nestratí svoj objem.

5

Vo veľkej miske rozšľaháme vajíčka, jogurt, soľ a korenie. Nalejeme túto zmes na zeleninu na panvici. Ak používame pekáč, natrieme ho olejom, premiestnime zeleninu a potom ju zalejeme vajíčkami. Posypeme syrom a pečieme 15 – 20 minút alebo kým vajíčka nestuhnú.

6

Pred podávaním dozdobíme čerstvými bylinkami.

recept frittata

Nech ti chutí 😊.

Množstvo inšpiratívnych receptov na teba čaká aj v našich kuchárskych knihách, ktoré nájdeš v našom e-shope. Stačí si už len vybrať.

knihy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.