Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Slané lievance z quinoy so šalátom: výborný tip na recept pri redukcii tukov

30 min
2 porcie
slané lievance

Potrebujeme: 

  • Na uvarenie quinoy:
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šálku quinoy
  • 2 šálky vody
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 lyžičku kurkumy
  • Na lievance potrebujeme:
  • 3 vajíčka
  • 1 lyžicu sušeného cesnaku
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku
  • majorán
  • petržlenovú vňať
  • čierne mleté korenie
  • 2 lyžice strúhaného parmezánu
  • 6 lyžíc uvarenej quinoy
  • olivový olej
  • Šalát:
  • ½ ľadového šalátu
  • 2 lyžice kukurice
  • 2 paradajky
  • ½ zelenej papriky
  • morskú/himalájsku soľ
  • olivový olej
slané lievance

Je čas ľahkých a chutných jedál. Quinoa je výborným zdrojom výživných látok a neobsahuje veľa sacharidov. Preto je vhodná aj pri chudnutí. Môžete ju použiť nielen ako prílohu, ale aj ako súčasť rôznych jedál. Ak máte radi placky alebo slané lievance, môžete ju použiť namiesto obyčajnej múky. Chutiť budú výborne. Vyskúšajte.

Ako na to?

1

Najprv si uvaríme quinou, ktorú môžeme použiť na druhý deň ako prílohu k rybe či chudému mäsu alebo si pripraviť dvojitú dávku lievancov.

2

Do plytkého hrnca dáme olej, ktorý rozohrejeme. Nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom zľahka orestujeme.

3

Quinou dáme do sitka a dvakrát prelejeme vriacou vodou, aby nebola horká.

4

Keď je premytá, pridáme ju k cibuli s cesnakom a zalejeme dvoma šálkami vody.

5

Dochutíme soľou a kurkumou. Takto pripravenú quinou vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C a prikrytú dusíme cca 45 minút.

6

Keď je quinoa hotová, vyberieme ju a necháme trocha vychladnúť.

7

V miske zmiešame vajcia, cesnak, kypriaci prášok, majorán, petržlenovú vňať, čierne korenie a strúhaný parmezán.

8

Pridáme vychladnutú quinou a dobre premiešame.

9

Panvicu na lievance potrieme olivovým olejom, necháme rozohriať a lyžicou robíme lievance.

10

Opekáme z každej strany dozlatista.

11

Zeleninu nakrájame nadrobno, ochutíme soľou, pokvapkáme olivovým olejom a podávame s lievancami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

382 kcal

1606 kJ

T:

24 g

B:

19 g

S:

18 g

V:

6 g

najlepšie lievance

Nech ti chutí 😊!

Pridaj sa aj ty do novoročnej výzvy 2023 k vyše 25 000 účastníkom, ktorý už makajú na svojej vytúženej postave. Neboj sa videá na teba počkajú. Stačí sa už len prihlásiť a plniť si svoje ciele s nami.

Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.