Príde k vám nečakane návšteva? Nevadí, stačí chvíľka a pohostenie máte na stole. Cesto nemusíte nechať kysnúť a môžete ho naplniť plnkou podľa svojej chute a fantázie. Určite si pochutia nielen hostia, ale aj vy.
Ako na to?
1
Z múky, oleja, kvasníc, vody a zo soli vypracujeme cesto, ktoré necháme 10 minút odstáť.
2
Zatiaľ si prichystáme plnku.
3
Parmezán nastrúhame na jemnom strúhadle.
4
Pridáme nadrobno nakrájané sušené paradajky, čierne olivy, pretlačený cesnak a ochutíme soľou.
5
Primiešame kyslú smotanu a dobre premiešame.
6
Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme, potrieme plnkou a stočíme do rolády.
7
Roládu nakrájame na 18 rovnakých kusov, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.
8
Každý kúsok potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme podrvenými tekvicovými semienkami.
9
Vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C a pečieme cca 35 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks:
85 kcal
359 kJ
T:
3 g
B:
3 g
S:
13 g
V:
3 g
Dobrú chuť 😊!
Ďalšie výborné inšpirácie na chutné recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.