Tieto chrumkavé sladko-slané muffiny sú mojím najnovším receptom a sú ideálne do krabičky na obed, piknik, na dlhé cesty autom ako snack, na raňajky, olovrant či pohostenie pre malých aj veľkých. Obsahujú 3 druhy zeleniny a dajú sa ľahko prispôsobiť. Použi základný recept a prispôsob si vlastné zeleninové muffiny tak, aby si vyhovela chuti tvojej rodiny.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 200 ˚C. Formu si môžeme vymazať olejom a piecť bez papiera alebo použijeme papieriky, ktoré tiež potrieme olejom, aby sme zabránili nalepeniu muffinu.
2
Mrkvu a batat si nahrubo nastrúhame ručne alebo mixérom a vytlačíme z nich čo najviac šťavy. Buď si ich dáme do papierových servítok, alebo utierky.
3
V miske si zmiešame suché prísady: múku, prášok na pečenie, soľ, korenie.
4
V mixéri si rozmixujeme špenát s vajíčkami, jogurtom a olejom.
5
K suchým prísadám pridáme rozmixovaný špenát, nastrúhanú mrkvu a batat, syr a všetko spolu premiešame. Zmes musí byť hustá a lepkavá, ak by bola redšia, pridáme viac múky.
6
Cesto nadávkujeme do formy a posypeme semiačkami. Pečieme 30 – 35 minút alebo kým nie sú muffiny zvnútra upečené po skúške špajľou. Priebežne ich kontrolujeme, každá rúra je iná.
7
Po upečení necháme vychladnúť a skladujeme zabalené pri izbovej teplote 3 dni.
Výživové hodnoty na 1 ks:
211 kcal
886 kJ
T:
12 g
B:
7 g
S:
17 g
V:
2 g
Dobrú chuť 🙂!
Aj v týchto knihách nájdeš inšpirácie čo si pripraviť, aby bola tvoja strava zdravá:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz